Σκορδάτο ντιπ με αγκινάρες και ελιές
2014-03-23- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Ορεκτικό, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Ποσότητα: 1/2 φλιτζάνι
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Έτοιμο σε: 15λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
23/3/14
Σκορδάτο ντιπ με αγκινάρες και ελιές. Ένα είδος tapenade που με την προσθήκη σκόρδου (στην επιθυμητή για τον καθένα ποσότητα) είναι ένα αξιοπρεπέστατο συνοδευτικό του μπακαλιάρου μας, όσο και η παραδοσιακή σκορδαλιά. Δοκιμάστε το γιατί σίγουρα αξίζει τον κόπο!
Συστατικά
- 6 αγκινάρες από βάζο, σε άλμη
- 8 ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσι
- 2-3 σκελίδες σκόρδο*
- 1 ½ κουταλιά της σούπας κάππαρη
- Πιπέρι
- 2 κουταλιές του γλυκού χυμό λεμονιού
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για το σερβίρισμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε όλα τα υλικά στο multi και τα χτυπάμε μέχρι να αποκτήσουμε την υφή που θέλουμε.
Βήμα 2
Το μεταφέρουμε σε μπολ ή βάζο με καπάκι και το φυλάμε στο ψυγείο από 1 ώρα ως και όλο το βράδυ.
Βήμα 3
Το σερβίρουμε με τον μπακαλιάρο της 25ης Μαρτίου ή με κράκερς, φρυγανισμένο ψωμί σαν οποιοδήποτε άλλο ντιπ. *Αν θέλουμε πιο μαλακή γεύση σκόρδου, μπορούμε να αφαιρέσουμε τη φύτρα από το σκόρδο.