Πορτοκαλί ψητά λαχανικά με tapenade
2014-03-26- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Ορεκτικό, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 40λ
- Έτοιμο σε: 55λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
26/3/14
Πάει και η25η Μαρτίου φίλες και φίλοι και αν το καταλάβατε οδεύουμε ολοταχώς για το Πάσχα. Μπήκαμε για τα καλά στην Άνοιξη και ελπίζω να έχει «ανοίξει» μαζί της και η διάθεση σας. Όμορφες ,ηλιόλουστες μέρες. Γλυκές νύχτες και άντε να συγκεντρωθούμε στις υποχρεώσεις μας και τις δουλείες μας, μικροί μεγάλοι ανεξαιρέτως. Ζουζουνιάρικη και χρωματιστή εποχή όπως και το πιάτο που σας προτείνουμε σήμερα, πορτοκαλί ψητά λαχανικά με tapenade. Θα δώσει χαρούμενη νότα στα τραπέζια μας, που αρχίζουν να βγαίνουν σιγά σιγά προς τα έξω, σε κήπους και μπαλκόνια!
Συστατικά
4-5 μέτρια καρότα
1 μικρή κολοκύθα
Ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο
Βαλεριάνα ή πράσινα σαλατικά της αρεσκείας μας
Tapenade νησιώτικο ή πατέ ελιάς
Ντοματίνια, φρέσκο κρεμμύδι, ρίγανη, θυμάρι ή ότι άλλο θέλουμε για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Οδηγίες
Βήμα 1
Καθαρίζουμε τα καρότα από τη φλούδα και τα ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Κόβουμε την κολοκύθα στη μέση και αφαιρούμε τα σπόρια. Ακουμπάμε τα δυο μισά της με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω, στο ταψί με τα καρότα. Ραντίζουμε με λίγο λάδι και αλατοπιπερώνουμε.
Βήμα 2
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220C για 30-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας.
Βήμα 3
Σε μια σαλατιέρα ή δυο διαφορετικά πιάτα μοιράζουμε τη βαλεριάνα και τα ψητά λαχανικά. Ρίχνουμε 2-3 κουταλιές από το tapenade πάνω στα λαχανικά και αν θέλουμε και κάποιο από τα προτεινόμενα υλικά . Ραντίζουμε με επιπλέον ελαιόλαδο ανάλογα τα γούστα, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.