Μπακαλιαροσαλάτα με φράουλες
2014-03-25- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 4
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 15λ
- Έτοιμο σε: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
5 έχουν βαθμολογήσει
25/3/14
Οφείλω να ομολογήσω φίλοι μου, πως είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιώ φράουλες σε μια αλμυρή συνταγή και αναρωτιέμαι γιατί δεν το έκανα τόσο καιρό. Ειλικρινά το αποτέλεσμα ήταν φανταστικό και δεν ξέρω πως και δεν το είχα τολμήσει, αφού γενικά είμαι λάτρης των φρούτων σε φαγητά και σαλάτες μιας και η γλυκύτητα που δίνουν τα φυσικά σάκχαρα τους, ταιριάζουν απόλυτα με τα γευστικά μου γούστα. Αν το ίδιο συμβαίνει και σε εσάς δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε Μπακαλιαροσαλάτα με φράουλες, που είναι ο συνδυασμός της Άνοιξης και του μπακαλιάρου του Ευαγγελισμού (όπως αναφέρεται από πολλούς) σε ένα πολύ εύκολο και γευστικό πιάτο.
Συστατικά
- 4 φιλέτα μπακαλιάρου
- ½ φλιτζάνι φράουλες κομμένες σε ροδέλες
- 2 μέτριες πατάτες βρασμένες και κομμένες σε κύβους
- 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
- 2 κουταλιές της σούπας σταφίδες μαύρες
- 2-3 φλιτζάνια πράσινη σαλάτα της αρεσκείας μας
- Χυμός ½ λεμονιού και επιπλέον για το σερβίρισμα
- 2 ½ κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Αλατοπίπερο
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα με μέλι
Οδηγίες
Βήμα 1
Ακουμπάμε τα φιλέτα του μπακαλιάρου σε αντικολλητικό ταψί και τα ραντίζουμε με 1 κουταλιά λάδι. Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 15 λεπτά.
Βήμα 2
Εντωμεταξύ σε μεγάλη πιατέλα απλώνουμε τα πράσινα σαλατικά και τις πατάτες. Χτυπάμε σε ένα μπολ ή μιξεράκι το υπόλοιπο λάδι, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού και αλατοπίπερο , ανάλογα τα γούστα. Το φυλάμε στην άκρη.
Βήμα 3
Ακουμπάμε τα ψημένα φιλέτα πάνω στη σαλάτα , ολόκληρα ή κομμένα σε κομμάτια και διασκορπίζουμε πάνω τους τις σταφίδες, το κρεμμύδι και τις φράουλες. Περιχύνουμε με το dressing που ετοιμάσαμε και σερβίρουμε αμέσως.