Ψητή κολοκύθα με αυγουλάκι και ρόδι
2014-03-27- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 35λ
- Έτοιμο σε: 50λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
3 έχουν βαθμολογήσει
27/3/14
Ψητή κολοκύθα με αυγουλάκι και ρόδι γιατί είναι πλέον οι τελευταίες (κολοκύθες) που μου μείναμε για φέτος μιας και τη θέση τους θα πάρουν άλλα λαχανικά. Τουλάχιστον από αυτά, υπάρχει αφθονία στη χώρα μας και μεγάλη ποικιλία. Και αν οι αγορές κατακλύζονται από όλων των ειδών τα εισαγωγής, εμείς δεν αγχωνόμαστε. Στη λαϊκή της γειτονιάς μας , θα βρούμε όποιο λαχανικό ή φρούτο επιθυμούμε, από πωλητές που σε πολλές περιπτώσεις τα μαζεύουν από τους κήπους τους αλλά και χωράφια ή τους γύρω αγρούς. Αν δε, είμαστε από τους τυχερούς που έχουμε δικό μας μπαξέ με διάφορα καλούδια, τότε ακόμα καλύτερα. Στο ZannetCooks, αν και δεν έχουμε κήπο, έχουμε διαμορφωμένο το μπαλκόνι για τα απαραίτητα μας μυρωδικά, που δεν είναι κάτι τόσο δύσκολο ή ακατόρθωτο για όλους μας!
Συστατικά
- 1 μέτρια κολοκύθα
- 2 αυγά
- 6-8 ντοματίνια
- ελαιόλαδο
- αλατοπίπερο
- σπόρια ροδιού
- θυμάρι ξερό ή ρίγανη
Οδηγίες
Βήμα 1
Κόβουμε στη μέση την κολοκύθα , κατά μήκος και αφαιρούμε τα σπόρια. Ακουμπάμε τα 2 κομμάτια με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω σε αντικολλητικό ταψί. Ραντίζουμε με λίγο λάδι και αλατοπιπερώνουμε.
Βήμα 2
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220C για 20-25 λεπτά. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και πιέζουμε με ένα κουτάλι τα σημεία της κολοκύθας που ήταν τα σπόρια. Σπάμε εκεί μέσα από ένα αυγό και στο άλλο μισό κομμάτι αραδιάζουμε τα ντοματίνια ελαφρά χαραγμένα ή κομμένα στη μέση.
Βήμα 3
Συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά στους 190C ή μέχρι να ψηθούν τα αυγά μας όσο θέλουμε.
Βήμα 4
Ακουμπάμε τις κολοκύθες σε πιάτα και διασκορπίζουμε από πάνω λίγα σπόρια ροδιού. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο αλατοπίπερο και το μυρωδικό μας. Ραντίζουμε με λίγο ακόμα λάδι και σερβίρουμε αμέσως.