Κρύα ζυμαρικά με σάλτσα ταχίνι
2014-04-18- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 10λ
- Έτοιμο σε: 25λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
18/4/14
Έχετε νομίζω ήδη καταλάβει πως η Μεγάλη Εβδομάδα στο ZannetCooks διαθέτει ποικιλία, φαντασία και νοστιμιά. Κοντεύουμε στο Άγιο Πάσχα και προσωπικά δεν έχω νιώσει καθόλου ότι ήταν όλες οι προηγούμενες μέρες, περίοδος νηστείας. Ελπίζω να βοηθήσαμε να συμβεί το ίδιο και στο δικό σας σπίτι. Σήμερα τα κρύα ζυμαρικά με σάλτσα ταχίνι βάζουν σιγά σιγά το λιθαράκι για το κλείσιμο μιας εβδομάδας που αν και Μεγάλης ήταν πολύ ευχάριστη!
Συστατικά
Για τα ζυμαρικά:
150gr. Βίδες ή άλλο κοντό ζυμαρικό της αρεσκείας μας
1 φλιτζάνια πράσινα φασολάκια , βρασμένα
2 μέτρια καρότα τριμμένα
1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
Ντοματίνια και chives ψιλοκομμένα για το σερβίρισμα
Μαυροκούκι ή σουσάμι για το σερβίρισμα
Για τη σάλτσα:
¼ του φλιτζανιού soya sauce
1 κουταλιά του γλυκού ταχίνι
Αλατοπίπερο
1 κουταλιά του γλυκού μέλι
1 κουταλιά του γλυκού chilli sauce ή κέτσαπ
1 κουταλιά του γλυκού ginger τριμμένο
Χυμός ½ λεμονιού
¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας μηλόξιδο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και αφού κρυώσουν λίγο τα ανακατεύουμε με τα φασολάκια και τα καρότα.
Βήμα 2
Εντωμεταξύ ανακατεύουμε σε μπολ ή στο multi όλα τα υλικά για τη σάλτσα και περιχύνουμε το μείγμα ζυμαρικών. Ανακατεύουμε καλά και μεταφέρουμε σε μπολ σερβιρίσματος.
Βήμα 3
Διασκορπίζουμε από πάνω το κρεμμύδι, τα chives, τα ντοματίνια και πασπαλίζουμε με το μαυροκούκι και λίγο επιπλέον αλατοπίπερο για να σερβίρουμε.