Παϊδάκια αρνιού με pesto μέντας
2014-04-10- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
- Έτοιμο σε: 35λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
3 έχουν βαθμολογήσει
10/4/14
Αν οι υποχρεώσεις σας, σας κρατήσουν σπίτι φέτος το Πάσχα ή αν είστε λίγα άτομα και δεν έχετε λόγο να σουβλίσετε ένα ολάκερο αρνί ή αν ακόμα το θεωρείται χρονοβόρο και κουραστικό,το ZannetCooks έχει πάλι τη λύση. Παϊδάκια αρνιού με pesto μέντας. Πανεύκολα και ταχύτατα με όλη τη σημασία των λέξεων!
Συστατικά
- 700gr. Αρνίσια παϊδάκια
- Αλατοπίπερο
- Ρίγανη
- ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο και λίγο ακόμα για τα παϊδάκια
- ½ φλιτζάνι φύλλα μέντας
- ½ φλιτζάνι μαϊντανός φρέσκος
- ¼ του φλιτζανιού καθαρισμένα φιστίκια Αιγίνης
- 1 σκελίδα σκόρδο
- ¼ του φλιτζανιού παρμεζάνα ή άλλο αντίστοιχο τυρί της προτίμησης μας, τριμμένο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε στο multi την μέντα, τον μαϊντανό, το λάδι, το τυρί, το σκόρδο και λίγο αλατοπίπερο και τα χτυπάμε μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά αλλά να μην γίνουν αλοιφή.
Βήμα 2
Εντωμεταξύ απλώνουμε τα παϊδάκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ραντίζουμε με πολύ λίγο λάδι. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη. Ψήνουμε στο γκριλ στους 190C για 17-20 λεπτά.
Βήμα 3
Τα σερβίρουμε ζεστά μαζί με το pesto , με φρέσκια σαλάτα ή άλλο συνοδευτικό της αρεσκείας μας.