Loader

Μακαρόνια με pesto ελληνιστί

2014-04-20
  • Ποσότητα: 1/2 φλιτζάνι pesto
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 15λ
  • Έτοιμο σε: 30λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 έχουν βαθμολογήσει

24/4/14

Λεμε μακαρονάδα και γεμίζει το στόμα μας, γιατί είμαστε μακαρονάδες και ας ζούμε στην Ελλάδα και όχι στην γειτονική μας Ιταλία. Σήμερα τρώμε μακαρόνια με pesto ελληνιστί μαζί με λευκό κρασί και τρίβουμε την κοιλιά μας. Ακολουθήστε το παράδειγμα μας και δεν θα χάσετε!

pastapestoellinisti (1) pastapestoellinisti (6)

Συστατικά  

Για το πέστο(1/2 φλιτζάνι):

2 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης από βάζο

2/3 του φλιτζανιού φρέσκια ρίγανη

1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο

2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι, καβουρδισμένο

120gr. Φέτα θρυμματισμένη

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Αλατοπίπερο

2 κουταλιές του γλυκού balsamico

Για το σερβίρισμα:

100gr.ζυμαρικά της αρεσκείας μας κατ’ άτομο

Αγγούρι σε ροδέλες ή όπως μας αρέσει

Φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη

Οδηγίες

Βήμα 1

Για το πεστο: Βάζουμε όλα τα υλικά στο multi και τα πολτοποιούμε. Μεταφέρουμε το μείγμα σε βάζο με καπάκι, στρώνουμε ομοιόμορφα την επιφάνεια και ραντίζουμε αν θέλουμε με λίγο ακόμα ελαιόλαδο. Το φυλάμε στο ψυγείο 4-5 ημέρες.

Βήμα 2

Για το σερβίρισμα: Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας , τα σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε με 1-2 κουταλιές από το πέστο (για κάθε άτομο) και λίγο εξτρά ελαιόλαδο.

Βήμα 3

Μοιράζουμε σε πιάτα και γαρνίρουμε με υλικά από τα προτεινόμενα ή άλλα της αρεσκείας μας. Επίσης σερβίρεται με sticks λαχανικών σαν dip ή σαν ορεκτικό πάνω σε χοντρές ροδέλες αγγουριού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *