Pesto με σέλινο και αμυγαλόψιχα
2014-04-20- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Ποσότητα: 1 μεγάλο φλιτζάνι
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Έτοιμο σε: 15λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
4 έχουν βαθμολογήσει
25/4/14
Όταν η ζωή σου δίνει λεμόνια , φτιάξε λεμονάδα όπως λένε και στην Αμερική. Στη περίπτωση του ZannetCooks, το pesto με σέλινο και αμυγδαλόψιχα μας προέκυψε από την αφθονία σέλινου στο μπαλκόνι μας, γεγονός που κάθε άλλο παρά κακό το βρίσκω. Μυρωδικό χρήσιμο σε πολλές συνταγές γενικότερα και προσφάτως και στα διάφορα πέστο που αγαπώ τόσο πολύ. Μιας και ο βασιλικός, δεν μας ευδοκιμεί ιδιαίτερα και στην αγορά δεν είναι και ιδιαίτερα φτηνός, το σέλινο είναι μια πολύ καλή εναλλακτική λύση αλλά πλέον και επιλογή!
Συστατικά
- 2 φλιτζάνια σέλινο ψιλοκομμένο
- ¼ του φλιτζανιού αμυγδαλόψιχα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας νερό (προαιρετικά)
- Αλατοπίπερο, κατά βούληση
- 1/3 του φλιτζανιού γραβιέρα τριμμένη
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε όλα τα υλικά στο multi και τα χτυπάμε μέχρι να αποκτήσουμε ένα λείο και ομοιόμορφο μείγμα. Αφήνουμε το νερό για τέλος, αν θέλουμε το pesto περισσότερο υδαρές.
Βήμα 2
Το φυλάμε στο ψυγείο για 3-4 ημέρες, ραντίζοντας με λίγο ακόμα ελαιόλαδο και το χρησιμοποιούμε για ζυμαρικά , άλειμμα σε ψωμί ή επικάλυψη πίτσας.