Πατατοκεφτέδες με καραμελωμένα κρεμμύδια και blue cheese
2013-06-06- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους
- Πιάτο: Ορεκτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 15λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
2πατάτες
1 αυγό
Αλατοπίπερο
1κ.σ.εστραγκόν ξερό
2κ.σ.βούτυρο
2κ.σ.λάδι
1 κρεμμύδι μεγάλο
1 1/2κ.σ.ζάχαρη καστανή
100γρ.blue cheese
Λάδι για το τηγάνισμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Τρίβουμε τις πατάτες στον τρίφτη και τις αφήνουμε 10 λεπτά στο νερό. Έπειτα τις σουρώνουμε καλά και τις βάζουμε σε μια πετσέτα να απορροφηθούν τα υγρά. Τις μεταφέρουμε σε μπωλ και προσθέτουμε αλατοπίπερο , το αυγό και το εστραγκόν. Ανακατεύουμε καλά. Κόβουμε το κρεμμύδι σε φετάκια και σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το λάδι και το βούτυρο να λιώσουν. Σωτάρουμε εκεί τα κρεμμύδια και μόλις ροδίσουν πάσπαλίζουμε με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Τα αφήνουμε να καραμελώσουν.Περίπου 10 λεπτά. Τα αφαιρούμε από το τηγάνι και ρίχνουμε λίγο λάδι για τηγάνισμα. Παίρνουμε κουταλιά κουταλιά από το μείγμα με τις πατάτες και τις ακουμπάμε στο καυτό λάδι να τηγανιστούν και από τις 2 πλευρές. Αν χρειαστεί τις πιέζουμε λίγο στο κέντρο να απλώσουν. Τοποθετούμε σε πιατέλα τους πατατοκεφτέδες και από πάνω ρίχνουμε τα κρεμμύδια και κυβάκια από το blue cheese. Τρώγονται ζεστά.