Κέικ μήλου για καφέ
2014-05-05- Μερίδες: 8-10
- Χρόνος προετοιμασίας: 50λ
- Ωρα μαγειρέματος: 50λ
- Έτοιμο σε: 1:40 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
5/5/14
Κέικ μήλου για καφέ. Αλλά και ένα κέικ με τα αγαπημένα μας μήλα για όλες τις ώρες, πίνουμε δεν πίνουμε καφέ αφού σίγουρα θα το λατρέψουν και τα παιδιά. Εύκολο, αφράτο και γιατί όχι, κέρασμα για τη γιορτή της μαμάς μου, σήμερα της Αγίας Ειρήνης φίλοι μου! Καλή και γλυκιά εβδομάδα λοιπόν και χρόνια πολλά σε όσους γιορτάζουν!
Συστατικά
- 3 μήλα
- 3 αυγά
- ¼ του φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
- 1 ½ κουταλιά του γλυκού κανέλα ή apple orange mix
- Χυμός ½ λεμονιού
- 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλιά του γλυκού baking powder
- Μια πρέζα αλάτι
- 1 φλιτζάνι αραβοσιτέλαιο και λίγο ακόμα για τη φόρμα
- 1 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
- Χυμός 1 πορτοκαλιού
- 1 βανίλια
Οδηγίες
Βήμα 1
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε κυβάκια. Τα βάζουμε στο μπολ, τα ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού και τα πασπαλίζουμε με την κανέλα και την καστανή ζάχαρη. Ανακατεύουμε ελαφρά και τα αφήνουμε στην άκρη για ½ ώρα.
Βήμα 2
Εντωμεταξύ σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη βανίλια και το baking powder. Σε ένα μεγαλύτερο μπολ ρίχνουμε το λάδι, τη ζάχαρη και το χυμό πορτοκαλιού. Τα χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και προσθέτουμε το μείγμα αλευριού. Συνεχίζουμε το χτύπημα και ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα.
Βήμα 3
Μεταφέρουμε το μισό μείγμα σε ελαφρά λαδωμένη φόρμα και διασκορπίζουμε τα μήλα , αφού τα σουρώσουμε. Στρώνουμε το υπόλοιπο μείγμα από πάνω και τα απλώνουμε απαλά με μια σπάτουλα.
Βήμα 4
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170C για 50 λεπτά ή δοκιμάζουμε με μια οδοντογλυφίδα αν χρειάζεται επιπλέον χρόνο.
Βήμα 5
Το αφήνουμε να κρυώσει και το ξεφορμάρουμε. Κόβουμε σε κομμάτια, πασπαλίζουμε αν θέλουμε με λίγη άχνη ζάχαρη ανακατεμένη με κανέλα και σερβίρουμε.