Τραγανή τάρτα με λαχανικά και ανθότυρο
2014-05-19- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό
- Δυσκολία: Μέτριο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
- Έτοιμο σε: 60λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
19/5/14
Τραγανή τάρτα με λαχανικά και ανθότυρο. Για την ακρίβεια, τραγανότατη. Αυτό που λέμε «κρατσανιστή»! Pizza, τάρτα ή πεντανόστιμο σνακ, πείτε το όπως θέλετε και απολαύστε το χωρίς τύψεις γιατί εκτός όλων των άλλων, είναι και light!
Συστατικά
Για τη ζύμη:
½ φλιτζάνι pesto έτοιμο ή σπιτικό
¾ του φλιτζανιού αλεύρι για πίτες
½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2/3 του φλιτζανιού νερό ή όσο πάρει για μια ομοιόμορφη ζύμη (όχι πολύ υδαρή)
Αλατοπίπερο
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για το ταψί
Για την επικάλυψη:
3 σπαράγγια καθαρισμένα και κομμένα 1- 1 ½ εκατοστό
2/3 του φλιτζανιού λαχανάκια Βρυξελλών, ψιλοκομμένα
10 ντοματίνια κομμένα στη μέση ή στα 3, ανάλογα το μέγεθος
1/3 του φλιτζανιού θρυμματισμένο ανθότυρο
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1 κουταλιά της σούπας φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
1 ½ κουταλιά της σούπας chives ψιλοκομμένα ή φρέσκα κρεμμύδια
Λίγο ελαιόλαδο
Οδηγίες
Βήμα 1
Για τη ζύμη: Βάζουμε σε ένα μπολ το pesto και το ανακατεύουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά, με τελευταίο το νερό, για να δούμε πόσο θα χρειαστεί ώστε να αποκτήσουμε μια ζύμη ελαστική αλλά όχι πολύ μαλακή.
Βήμα 2
Αλείφουμε με λίγο λάδι ένα στρογγυλό ταψάκι ή φόρμα για τάρτα και απλώνουμε μέσα τη ζύμη με τα δάχτυλα μας, ώστε να πιάσει όλη την επιφάνεια.
Βήμα 3
Για την επικάλυψη: Απλώνουμε τη μουστάρδα πάνω στη ζύμη και διασκορπίζουμε τα σπαράγγια, τα λαχανάκια, τα ντοματίνια , τα chives και το ανθότυρο. Πασπαλίζουμε με λίγο πιπέρι και ραντίζουμε με λίγο λαδάκι.
Βήμα 4
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 25-30 λεπτά και την βγάζουμε από το φούρνο. Την κόβουμε σε 4 κομμάτια και σερβίρουμε αμέσως.