Συνταγές με βραστά αυγά ή πως φάγαμε τα αυγά του Πάσχα
Συνταγές με βραστά αυγά ή πως φάγαμε τα αυγά του Πάσχα έχει τίτλο αυτό το αφιέρωμα γιατί είτε μας έμειναν κόκκινα αυγουλάκια και θέλουμε να τα σερβίρουμε με κάποιον πιο ευφάνταστο τρόπο από τον κλασικό με αλατοπίπερο και λαδορίγανη, είτε δεν μας έμεινε κανένα απολύτως, αλλά αγαπάμε τα αυγά, όλο το χρόνο. Πέρα από την πλούσια θρεπτική του αξία, διάβασα πρόσφατα κάτι που ήταν μια επιπλέον πηγή έμπνευσης για αυτή τη σειρά συνταγών με αυγά. Έλεγε : «Αν ένα αυγό σπάσει από μια εξωτερική δύναμη, η ζωή τελειώνει. Αν σπάσει από μια εσωτερική δύναμη, η ζωή αρχίζει… Τα σπουδαιότερα πράγματα ξεκινάνε από μέσα μας» και είχε φωτογραφία από ένα ανοιγμένο τσόφλι αυγού. Σε ότι κάνουμε στη ζωή μας, σημασία έχει η θέληση, η επιθυμία και η επιμονή, συμπληρώνω εγώ. Από τα πιο απλά και καθημερινά, όπως η μαγειρική ως και τα πιο σύνθετα, που είναι οι στόχοι που βάζουμε για ένα καλύτερο μέλλον. Και κατόπιν αυτής της ψυχολογικής και βαθυστόχαστης προσέγγισης της ζωής μέσα από ένα αυγό (!) , ας μαγειρέψουμε παρέα!
Ρεβυθοσαλάτα με αυγά και dressing πορτοκαλιού
Ψητές πιπεριές και ξερά φρούτα σαλάτα
Μακαρονοσαλάτα με αυγά για bbq
Ανοιξιάτικη πατατοσαλάτα με αυγά και vinaigrette ελιάς