Loader

Σπανάκι ογκρατέν με βραστά αυγά και mascarpone

2014-05-22
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 30λ
  • Έτοιμο σε: 50λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

6/6/14

Σπανάκι ογκρατέν με βραστά αυγά και mascarpone για σήμερα. Ένα διαφορετικό ογκρατέν πραγματικά αφού τα αυγά είναι όπως λέει και ο τίτλος,βραστά. Γκρατιναριστό με το τυράκι του – κεφαλογραβιέρα- τραγανό από πάνω αλλά θυμίζει και λίγο σουφλέ με τη βοήθεια του mascarpone. Δοκιμάστε το ανεπιφύλακτα!

spinachboiledeggsgratin (1) spinachboiledeggsgratin (7)

Συστατικά

  • 400gr. σπανάκι χοντροκομμένο
  • 2-3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για τη φόρμα
  • Λίγη φρυγανιά τρίμμα για τη φόρμα ψησίματος
  • Αλατοπίπερο
  • 150gr. τυρί mascarpone ή τυρί κρέμα
  • ¼ της κουταλιάς του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 2 βραστά αυγά κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 80gr. Κεφαλογραβιέρα τριμμένη

Οδηγίες

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια για 1-2 λεπτά. Ρίχνουμε το σπανάκι και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 7-8 να μαραθεί.

Βήμα 2

Το κατεβάζουμε από το μάτι και το αφήνουμε να κρυώσει 3-4 λεπτά. Πασπαλίζουμε με το μοσχοκάρυδο και επιπλέον αλατοπίπερο αν θέλουμε. Προσθέτουμε το mascarpone και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Βήμα 3

Λαδώνουμε μια φόρμα ψησίματος ή 2 μικρά φορμάκια ελαφρά και πασπαλίζουμε με λίγη φρυγανιά. Με μια τρυπητή κουτάλα βάζουμε μέσα στη φόρμα το σπανάκι ώστε να φύγει η περίσσια υγρών και το στρώνουμε ομοιόμορφα. Απλώνουμε από πάνω τις φέτες των αυγών και πασπαλίζουμε με την κεφαλογραβιέρα.

Βήμα 4

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει όμορφα η επιφάνεια. Το σερβίρουμε αμέσως ή μετά από 10 λεπτά αν δεν έχουμε χρησιμοποιήσει ατομικές φόρμες, ώστε να μπορέσουν να δέσουν τα υλικά και να το κόψουμε.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *