Loader

Μοσχάρι με σάλτσα λιαστής ντομάτας

2014-05-28
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 1:20 ω
  • Ωρα μαγειρέματος: 60λ
  • Έτοιμο σε: 2:20 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

10/6/14

Μοσχάρι με σάλτσα λιαστής ντομάτας για να ξεφύγουμε λίγο από το παραδοσιακό και κλασικό κοκκινιστό μοσχαράκι. Βλέπετε στο ZannetCooks μας αρέσει να πειραματιζόμαστε και όταν το αποτέλεσμα αξίζει, θέλουμε να το μοιραζόμαστε μαζί σας.

sundriedtomwinebeef (3) sundriedtomwinebeef (5)

Συστατικά

  • 400gr. Μοσχάρι κομμένο σε κομμάτια
  • 3 κουταλιές της σούπας πελτές ντομάτας
  • 3-4 λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 2/3 του φλιτζανιού κόκκινο κρασί
  • Αλατοπίπερο
  • Μια πρέζα ζάχαρη
  • 1 κουταλιά του γλυκού ξερή ρίγανη
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για το σερβίρισμα
  • 2 φλιτζάνια ζωμός ή νερό χλιαρό

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε τις λιαστές ντομάτες στο κρασί και τις αφήνουμε στην άκρη για 1 ώρα να μαλακώσουν. Στη συνέχεια σουρώνουμε το κρασί και το φυλάμε χωριστά από τις ντομάτες.

Βήμα 2

Ζεσταίνουμε το λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρέας, αφού το αλατοπιπερώσουμε. Μόλις πάρει χρώμα , σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμισθεί σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.

Βήμα 3

Τοποθετούμε στο multi τον πελτέ, τις λιαστές ντομάτες, το σκόρδο και τη ρίγανη μαζί με λίγο από το ζωμό ή το νερό και τα χτυπάμε. Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στην κατσαρόλα, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά και προσθέτουμε το ζωμό.

Βήμα 4

Αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί για 40-45 λεπτά, μέχρι να μειωθούν τα υγρά και να δέσει η σάλτσα μας. Σερβίρουμε το κρέας με ζυμαρικά , ρύζι ή άλλο συνοδευτικό της προτίμησης μας, ραντίζοντας αν θέλουμε με επιπλέον ελαιόλαδο.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *