Τζατζίκι διαφορετικό
2014-05-30- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Ορεκτικό, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Ποσότητα: 1 φλιτζάνι
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
3 έχουν βαθμολογήσει
11/6/14
Τζατζίκι διαφορετικό. Γιατί τι άλλο θα μπορούσε να είναι από τα χεράκια της ZannetCooks. Κρατώντας το αγγούρι και το σκόρδο, σταθερές αξίες δημιουργούμε ένα δροσερό άλειμμα, όπως και το κλασικό τζατζίκι, για τα μπάρμπεκιου αλλά και κάθε λογής συνδυασμούς.
Συστατικά
- 1 μέτριο αγγούρι, καθαρισμένο
- 1 φλιτζάνι καρυδόψιχα
- 1 ½ κουταλιά της σούπας μέντα ψιλοκομμένη
- Σκόρδο, ανάλογα τα γούστα
- Αλατοπίπερο
- ½ κουταλιά του γλυκού ξερή ρίγανη
- ½ κουταλιά του γλυκού πάπρικα
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε όλα τα υλικά στο multi και τα χτυπάμε μέχρι να αποκτήσουμε ένα λείο και ομοιογενές μείγμα.
Βήμα 2
Το σερβίρουμε όπως το κλασικό τζατζίκι, με ψητό κρέας, πάνω σε ψωμί ή σαν ντιπ με sticks λαχανικών. Μπορούμε να το φυλάξουμε στο ψυγείο καλυμμένο μέχρι 3 ημέρες.