Πίτσα cheesecake με φράουλες
2014-06-10- Ποσότητα: 8 τεμάχια
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 25λ
- Έτοιμο σε: 45λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
10/6/14
Πίτσα cheesecake με φράουλες. Καλοκαιρινό γλυκάκι με λίγες θερμίδες και γεύση φρέσκιας φράουλας σε όλο της το μεγαλείο. Αξιοποιούμε τα φρούτα της εποχής με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τώρα που οι ποικιλίες είναι στα φόρτε τους.
Συστατικά
1 φλιτζάνι φράουλες κομμένες σε φέτες
Για τη σοκολατένια βάση:
1 ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά της σούπας τυρί κρέμα
Μια πρέζα αλάτι
½ φλιτζάνι ζάχαρη
½ κουταλιά του γλυκού baking powder
3-4 κουταλιές της σούπας κακάο
2/3 του φλιτζανιού γάλα
½ φλιτζάνι πελτές φράουλας
Για το μείγμα τυριού:
125gr. τυρί κρέμα
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1/3 του φλιτζανιού πελτές φράουλας
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το μείγμα τυριού πολύ καλά και το κρατάμε στην άκρη.
Βήμα 2
Εντωμεταξύ ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι, τη ζάχαρη και το baking. Ρίχνουμε το γάλα και το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε να ενωθεί το μείγμα με μίξερ ή κουτάλα πολύ καλά.
Βήμα 3
Το μεταφέρουμε σε στρογγυλό ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα, βρεγμένη και καλά στραγγισμένη. Απλώνουμε καλά το μείγμα και από πάνω διασκορπίζουμε το μείγμα τυριού. Με ένα μαχαίρι ή ένα ξυλάκι κάνουμε κυκλικές κινήσεις στις δυο στρώσεις του γλυκού να δημιουργηθούν κύκλοι από το δεύτερο μείγμα.
Βήμα 4
Ακουμπάμε τις φράουλες πάνω στο γλυκό και τις πιέζουμε ελαφρά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 25 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε 8 κομμάτια όπως την πίτσα.