Μωβ πατατοσαλάτα με ανθότυρο και ξερά φρούτα
2014-06-12- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
- Έτοιμο σε: 35λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
27/6/14
Άκουσον άκουσον που θα έλεγε και η γιαγιά μου : Μωβ πατατοσαλάτα με ανθότυρο και ξερά φρούτα. Απλά φανταστική ή μήπως βασιλική, μιας και σύμφωνα με τον ορισμό του χρώματος θεωρείται βασιλικό και ευγενές!
Συστατικά
- 300gr. Μωβ πατάτες ή γλυκοπατάτες
- 2 μέτρια καρότα τριμμένα
- 80gr. Ανθότυρο
- ¼ του φλιτζανιού διάφορα ξερά φρούτα, της επιλογής μας , ψιλοκομμένα
- 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 ½ κουταλιά ελαιόλαδο
- Ξύδι balsamico ή κρέμα balsamico
- Αλατοπίπερο
Οδηγίες
Βήμα 1
Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε ή τις ψήνουμε με την φλούδα. Τις κόβουμε σε κομμάτια της αρεσκείας μας και τις βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τα καρότα, τα φρέσκα κρεμμύδια και τα ξερά φρούτα.
Βήμα 2
Ραντίζουμε με το λάδι και το λίγο από το balsamico και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε και μεταφέρουμε σε βαθύ μπολ ή πιατέλα. Διασκορπίζουμε το ανθότυρο και ραντίζουμε αν θέλουμε με επιπλέον λάδι ή ξύδι για το σερβίρισμα. Τρώγεται χλιαρή ή κρύα.