Pesto croutons
2014-06-14- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 40λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
- Έτοιμο σε: 1:10 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
3 έχουν βαθμολογήσει
1/6/14
Pesto croutons γιατί το pesto στο σπίτι του ZannetCooks , ταιριάζει με τα πάντα, υπάρχει πάντα, τρώγεται όλο πάντα και γενικά πάει πάντα και παντού. Αν λοιπόν σας έχει μείνει κάποιο βαζάκι pesto (ακόμα κι αν είναι από αυτά του εμπορίου θα σας συγχωρήσω) και μπαγιάτικο ψωμί, εδώ θα βρείτε την καλύτερη ιδέα για να μην πετάξετε τίποτα και να έχετε καταπληκτικά κρουτόν για τις σαλάτες σας, εύκολα και χωρίς συντηρητικά. Άντε και καλό μας μήνα!
Συστατικά
- 1 φραντζόλα μπαγιάτικο ψωμί
- 1 φλιτζάνι pesto της προτίμησης μας
- ¼ του φλιτζανιού παρμεζάνα τριμμένη
- 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Οδηγίες
Βήμα 1
Καθαρίζουμε το ψωμί από την κόρα και το κόβουμε σε κυβάκια.
Βήμα 2
Το βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το pesto και το λάδι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Το ζεσταίνουμε σε φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα, να φύγει η επιπλέον υγρασία ή μεταφέρουμε για 2-3 λεπτά σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τα μεταφέρουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και πασπαλίζουμε με το τυρί.
Βήμα 3
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150C για 30 λεπτά και κλείνουμε το φούρνο. Τα αφήνουμε μέσα στο σβηστό φούρνο για άλλη μισή ώρα και τα φυλάμε σε αεροστεγές βάζο για πολλές μέρες. Τα σερβίρουμε σαν τα κλασικά κρουτόν ή τα τρώμε σαν σνακ αν τα κόψουμε σε μεγάλο μέγεθος.