Loader

Ισπανική τορτίγια

2013-06-07
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 10λ
  • Έτοιμο σε: 25λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

Συστατικά  

200ml ελαιόλαδο
μισό κιλό καθαρισμένες και λεπτοκομμένες πατάτες
1 κουταλιά της σούπας φρεσκοκομμένος μαϊντανός
2 κομμένα κρεμμύδια
6 αυγά

Οδηγίες

Βήμα 1

Κρατάτε δύο κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα μπολ και ζεσταίνετε το υπόλοιπο σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι. Προσθέτετε τις πατάτες και τα κρεμμύδια και τηγανίζετε σε μέτρια φωτιά για περίπου 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν αφήνοντας τις πατάτες να πιουν το λάδι αντί να τηγανιστούν κανονικά. Στραγγίζετε τις πατάτες κι έπειτα τις αλατίζετε. Χτυπάτε ελαφρώς τα αυγά σε ένα μπολ και στη συνέχεια αναμειγνύετε με τις πατάτες, τα κρεμμύδια, το μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι αναδεύοντας με ένα πιρούνι. Βάζετε και τις δύο κουταλιές λάδι στο τηγάνι κι όταν ζεσταθεί, απλώνετε με το κουτάλι το μείγμα με τα χτυπημένα αυγά και τηγανίζετε για 10 περίπου λεπτά, μέχρι να δείτε ότι η ομελέτα είναι έτοιμη. Τα αυγά θα πρέπει να κρατήσουν λίγα από τα υγρά τους οπότε δεν πρέπει να ξεροψηθεί. Αναποδογυρίστε την ομελέτα σε ένα μεγάλο πιάτο. Ξαναβάζετε την αναποδογυρισμένη ομελέτα στο τηγάνι και την τηγανίζετε και από την άλλη μεριά για 5 λεπτά. Σερβίρεται ζεστή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *