Αλμυρό κέικ της μητερούλας από το Βόλο
2014-06-23- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 35λ
- Έτοιμο σε: 55λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
3 έχουν βαθμολογήσει
23/6/14
Αλμυρό κέικ της μητερούλας από το Βόλο ή κατά πως το#το_φαϊ_μάς_φέρνει_πχιο_κοντά . Μπόλικα λαχανικά, με γιαουρτάκι και αυγά, αλλά και ότι άλλο τραβάει η όρεξη μας. Aπό το Βόλο με αγάπη στο ZannetCooks και σε όλους εσάς.
Συστατικά
- 80γρ. καλαμποκέλαιο (μυρίζει πιο έντονα από το ηλιέλαιο και λιγότερο βαριά από το ελαιόλαδο)
- 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι (200γρ.)
- 300γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις & 2 κουταλιές baking powder (ή φαρίνα, χωρίς το μπέικιν)
- 2-3 αβγά
- 250γρ. τριμμένα τυριά (ρεγκάτο & γραβιέρα - σκληρά τυριά, γενικώς)
- 100γρ. ανάμικτα αλλαντικά της αρεσκείας σας (γαλοπούλα, ζαμπόν, μπέικον, σαλάμι αέρος ή και λουκανικάκια φρανκφούρτης)
- λίγα ψιλοκομμένα μανιτάρια (προαιρετικά)
- 1 ψιλοκομμένη πιπεριά φλωρίνης
- 2-3 μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα και αυτά
- λίγο δυόσμο ή/και θυμάρι
- αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες
Βήμα 1
Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.
Βήμα 2
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ (και τα κροκάδια). Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο.
Βήμα 3
Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα (όχι όμως πολύ σφιχτή). Ανακατεύουμε απαλά με το μείγμα.
Βήμα 4
Ρίχνουμε σε λαδωμένη φόρμα. Ψήνουμε για 30-35 λεπτά. Ξεφορμάρουμε όσο είναι ζεστό, με προσοχή. (Για να κρίνετε το αποτέλεσμα: η υφή του δεν είναι όσο αφράτη του γλυκού κέικ αλλά ούτε και λασπωμένη!)