Loader

Κεράσια στο φαγητό μας

Από: Zannet Galigali | 0 Σχόλια | | Κατηγορία: Ιστορίες της κουζίνας

Ένα αφιέρωμα με κεράσια που ξεκίνησε τυχαία αλλά κατέληξε συναρπαστικά. Αυτό που λένε, δεν έτυχε αλλά πέτυχε; Αυτό ακριβώς! Σε αντικατάσταση της κερασοντομάτας , δηλαδή τα γνωστά μας ντοματίνια ή tomato cherries και για να προσθέσουμε φρούτα στην διατροφή μας που τόσο έχουμε παραμελήσει ορισμένοι από εμάς, δηλαδή εγώ. Επιπλέον ... περισσότερα

Διαβάστε περισσότερα

Pestomania στο Cookmania

Από: Zannet Galigali | 0 Σχόλια | | Κατηγορία: Ιστορίες της κουζίνας

Pestomania στο ZannetCooks στην κυριολεξία και μάλλον θα το έχετε διαπιστώσει και μόνοι σας. Μανία για pesto, μανία για μαγειρική και μια μανία για το τέλειο αποτέλεσμα στο πιάτο μας. Ελπίζω να έχω καταφέρει να σας πείσω ότι το pesto στην κουζίνα μας, πάει παντού!  ZannetCooks pesto Τραγανά πλευρώτους φούρνου ... περισσότερα

Διαβάστε περισσότερα

Η αυτού μεγαλειότης μωβ πατάτα

Από: Zannet Galigali | 1 Σχόλιο | | Κατηγορία: Ιστορίες της κουζίνας

Μωβ πατάτες το αφιέρωμα μας, για το οποίο κατάφερα ούτε λίγο ούτε πολύ να φάω 4 κιλά πατάτες σε 2 εβδομάδες. Η γαλλική, gourmet θα λέγαμε, πατάτα με την κοινή ονομασία vitelotte θα σας θυμίσει σε γεύση την περισσότερο διαδεδομένη γλυκοπατάτα. Έχουν σκούρο μπλε, σχεδόν μαύρο δέρμα και μωβ – ... περισσότερα

Διαβάστε περισσότερα

Keep calm and love pesto

Από: Zannet Galigali | 0 Σχόλια | | Κατηγορία: Ιστορίες της κουζίνας

Pesto ξανά και τελειωμό δεν έχουμε. Κι όπως λέει και το τραγούδι : Πες το ξανά, πες το ξανά, πες το μου ακόμα μια φορά. Πες το ξανά, μη σταματάς, πόσο πολύ με αγαπάς. Αυτό ακριβώς που έχω πάθει εγώ με τα pestoδηλαδή. Τα αγαπώ, τα λατρεύω και ονειρεύομαι διάφορες παραλλαγές πολλές ... περισσότερα

Διαβάστε περισσότερα

Συνταγές με βραστά αυγά ή πως φάγαμε τα αυγά του Πάσχα

Από: Zannet Galigali | 0 Σχόλια | | Κατηγορία: Ιστορίες της κουζίνας

Συνταγές με βραστά αυγά ή πως φάγαμε τα αυγά του Πάσχα έχει τίτλο αυτό το αφιέρωμα γιατί είτε μας έμειναν κόκκινα αυγουλάκια και θέλουμε να τα σερβίρουμε με κάποιον πιο ευφάνταστο τρόπο από τον κλασικό με αλατοπίπερο και λαδορίγανη, είτε δεν μας έμεινε κανένα απολύτως, αλλά αγαπάμε τα αυγά, όλο ... περισσότερα

Διαβάστε περισσότερα

Keep calm and keep eating pesto

Από: Zannet Galigali | 0 Σχόλια | | Κατηγορία: Ιστορίες της κουζίνας | Ετικέτες : , , , , , , , , , , , ,

Άλλη μια βδομάδα θα την περάσουμε γευστικά με 7 πολύ νόστιμες συνταγές για pesto ή με pesto. Keep calm and keep eating pesto και το ZannetCooks προειδοποιεί : τα pesto μας, ωφελούν σοβαρά, εσάς και τους γύρω σας! Προσωπικά με πιάνει μεγάλη ανασφάλεια να μην έχω ένα pesto (ενίοτε και ... περισσότερα

Διαβάστε περισσότερα

Το τραπέζι της Λαμπρής από το Cookmania

Από: Zannet Galigali | 0 Σχόλια | | Κατηγορία: Ιστορίες της κουζίνας | Ετικέτες : , , , , , , , , , , , ,

Εκτός από τα κόκκινα και κάθε είδους χρωματιστά αυγά , το ελληνικό Πάσχα φοράει τα καλά του μιας και η φύση αυτή την περίοδο του χρόνου – την Άνοιξη- φροντίζει ιδανικά γι’ αυτό. Η ποικιλία των ανοιξιάτικων λαχανικών και μυρωδικών βοηθάει τις νοικοκυρές και τους νοικοκύρηδες βεβαίως, ώστε  να δημιουργήσουν ... περισσότερα

Διαβάστε περισσότερα

Μεγάλη Εβδομάδα με νόστιμες συνταγές

Από: Zannet Galigali | 0 Σχόλια | | Κατηγορία: Ιστορίες της κουζίνας | Ετικέτες : , , , , , , , , ,

Μεγάλη Εβδομάδα με νόστιμες συνταγές Επιτέλους Άνοιξη και ζεστές ακτίνες ήλιου. Επιτέλους να ανακτήσουμε και πάλι την ζωντάνια και την ενεργητικότητα μας, γιατί αυτό είναι Ελλάδα. Λίγες θερμές ηλιαχτίδες είναι ικανές να μας βγάλουν από το καβούκι, τη γκρίνια , τα προβλήματα και τη μιζέρια. Το Πάσχα είναι μια από ... περισσότερα

Διαβάστε περισσότερα

Μπακαλιάρος σκορδαλιά και όποιος αντέξει

Από: Zannet Galigali | 0 Σχόλια | | Κατηγορία: Ιστορίες της κουζίνας | Ετικέτες : , , , , ,

Το πρώτο και πιο σημαντικό απ’ όλα είναι να διαλέξουμε και να αγοράσουμε τον μπακαλιάρο. Με κόκκαλο και πέτσα, δηλαδή η φέτα ολόκληρη έχει από 7,50 – 9,00 € ενώ το φιλέτο από 10 – 15 €. Ο συγκεκριμένος μπακαλιάρος αλιεύεται στις βόρειες θάλασσες και ο λόγος που τα τελευταία ... περισσότερα

Διαβάστε περισσότερα

Keep calm and eat pesto

Από: Zannet Galigali | 0 Σχόλια | | Κατηγορία: Ιστορίες της κουζίνας | Ετικέτες : , , , , , , ,

Ας υποδεχτούμε την Άνοιξη με τα πιο ευφάνταστα και πολύχρωμα pesto που έχετε δοκιμάσει ποτέ. Φρέσκα και προσιτά υλικά για όλους θα κλειστούν στο βαζάκι για απεριόριστες χρήσεις και γεύση που θα σας απογειώσει!! Φίλες και φίλοι : Keep calm and eat pesto !! Pesto σπανάκι με γραβιέρα Κρήτης  Το ... περισσότερα

Διαβάστε περισσότερα