Συνταγές από το πιάτο: Επιδόρπιο
Απλά πορτοκαλόπιτα
1 πακέτο φύλλο κρούστας 1 κεσεδάκι γιαούρτι 1 ποτήρι καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο 3 αυγά 1φλ.ζάχαρη 2 βανίλιες 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ ξύσμα από ένα πορτοκάλι για το σιρόπι 3 φλ.νερό 2φλ.ζάχαρη ξυλάκι κανέλας φλούδα ενός πορτοκαλιού 1 φλ.καφέ λικέρ πορτοκάλι(προαιρετικά)
Διαβάστε περισσότεραΒασιλόπιτα delice της Ζαννέτ
ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ 250γρ.βούτυρο + λίγο ακόμα για τη φόρμα 2φλ.ζάχαρη 1 1/2φλ.γάλα 3 αυγά 5κ.σ.κάκαο 1 πακ.αλεύρι κόκκινο 2 βανίλιες ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ 1 morfat(+άχνη ζάχαρη και λικέρ) 1 ζαχαρούχο γάλα * και τα 2 για τουλάχιστον μια ώρα στο ψυγείο
Διαβάστε περισσότεραΚαριόκες με περίσσευμα βασιλόπιτας
Αντί για βασιλόπιτα μπορείτε να αντικαταστήσετε με κέικ,τσουρέκι ακόμα και μελομακάρονα 200 γρ. παντεσπάνι τριμμένο (από βασιλόπιτα,κέικ που περίσσεψε) 500 γρ. κουβερτούρα 300 γρ. γλυκό βανίλια (υποβρύχιο) 1 κ.σ. της κούπας σιρόπι από γλυκό κουταλιού (πηχτό) 300 γρ. καρύδια χοντροκομμένα 2κ.σ.γάλα 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ ή ουίσκυ
Διαβάστε περισσότεραΣοκολατόπιτα με σιρόπι σοκολάτας
250 γραμμ. μαργαρίνη ή βούτυρο 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη 1 φλ. τσαγιού βραστό νερό 3/4 φλ. τσαγιού κακάο σκόνη 1/4 φλ. τσαγιού κονιάκ 1 βανίλια 1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 5 αυγά
Διαβάστε περισσότεραΧαλβάς σιμιγδαλένιος με σοκολάτα
1 ποτήρι λάδι 2 ποτήρια σιμιγδάλι χονδρό 1φλ.αμύγαλα χοντροκομμένα λευκά 4 φλ.ζάχαρη 3 φλ.νερό με φλούδες από 1 πορτοκάλι 1 ξυλαράκι κανέλας 1 φακελάκι τρούφα σοκολάτας
Διαβάστε περισσότεραTarte tatin, η αναποδογυριστή μηλόπιτα
Στις αρχές του 20ου αιώνα, στο ξενοδοχείο των αδελφών Τατέν που βρισκόταν σε μια μικρή επαρχιακή πόλη της Γαλλίας,η μαγείρισσα-η μια από τις 2 αδελφές-πολυάσχολη και αφηρημένη,θέλοντας να φτιάξει μια μηλόπιτα προσθέτει μόνο ζάχαρη και βούτυρο στη φόρμα της, τη γεμίζει με μήλα και τη βάζει να ψηθεί. Η μυρωδιά ...
Διαβάστε περισσότεραΚαρυδόπιτα σιροπιαστή με φρυγανιά και σιμιγδάλι
5 αυγά , χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια 5κ.σ.ζάχαρη 6κ.σ.σιμιγδάλι ψιλό 6κ.σ.φρυγανιά τρίμμα 2 ποτήρια καρύδια τριμμένα 6κ.σ. κονιάκ 2κ.γλ μπέικιν πάουντερ 1κ.γλ.κανέλα 1/2κ.γλ. μοσχοκάρυδο 1κ.σ.ξύσμα πορτοκαλιού ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ 3φλ.ζάχαρη 4φλ.νερό 1 ξυλαράκι κανέλας
Διαβάστε περισσότεραΛευκό ζελέ με ανανά και σάλτσα φράουλας
2 φακελάκια ζελέ ανανά 2ποτήρια κρέμα γάλακτος 200γρ.ανανά από κονσέρβα κομμένο σε κομματάκια 2ποτήρια νερό κρύο ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ 200γρ.φράουλες 5κ.σ. ζάχαρη 1φλ.του καφέ κονιάκ 1/2κ.γλ. κανέλα
Διαβάστε περισσότεραΑχλάδια σε ζυμη
4αχλάδια 1 φύλλο σφολιάτας Σπόρια από 4κομμάτια κάρδαμο κοπανισμένο 2κ.σ.μαύρη ζάχαρη 8δαμάσκηνα ξερά ψιλ/να λίγο γάλα ζάχαρη ψιλή για το πασπάλισμα
Διαβάστε περισσότεραΓλυκιά πίτσα με σοκολάτα και μπανάνα
200γρ.κουβερτούρα 60γρ.βούτυρο 100ml κρέμα γάλακτος 3 μπανάνες 2κ.σ.ζάχαρη άχνη ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ 400γρ.αλεύρι 100γρ.σιμιγδάλι 375ml νερό 10γρ.μαγιά 10γρ.αλάτι 50ml λάδι
Διαβάστε περισσότερα