Συνταγές από το πιάτο: Επιδόρπιο
Τα κουλούρια του Πάσχα 2012
250γρ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 3βανίλιες 4αυγά 400γρ.ζάχαρη 1200γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις 30γρ.αμμωνία σκόνη 120γρ.γάλα πλήρες 1/3φλ.τριμμένα και καβουρντισμένα αμύγδαλα
Διαβάστε περισσότεραΛυχναράκια πασχαλινά με μανούρι και σαφράν
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ 250γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις Ξύσμα μισού λεμονιού 2ασπράδια 2κ.σ.ζάχαρη 100γρ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου ΓΕΜΙΣΗ 300γρ.μανούρι θρυμματισμένο 3κ.σ.μέλι 1κ.σ.αλεύρι 6ίνες σαφράν Ξύσμα 1 λεμονιού Άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
Διαβάστε περισσότεραΛαμπρόψωμο
700γρ.αλεύρι 1κ.σ.γλυκάνισος 1φακελάκι ξερή μαγιά 1πρέζα αλάτι 1/2κ.γλ.μαστίχα κοπανισμένη 1κ.σ.μαχλέπι κοπανισμένο 1φλ.ζάχαρη 200γρ.γιαούρτι 3αυγά 100γρ.βούτυρο λιωμένο 1/2φλ.γάλα χλιαρό 4 αυγά βαμμένα για το στόλισμα (προαιρετικά) 1ασπράδι ανακατεμένο με λίγο γάλα
Διαβάστε περισσότεραΤούρτα cheesecake μερέντα
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ 1πακέτο μπισκότα θρυμματισμένα στο multi 3κ.σ.βούτυρο λιωμένο 80γρ.φουντούκια τριμμένα στο multi 2κ.σ.κονιάκ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ 4κ.σ.μερέντα 200γρ.τυρί κρέμα 1κ.σ.κακάο σκόνη 1φλ.ζάχαρη άχνη 2κ.σ.κονιάκ 200ml κρέμα γάλακτος 4φύλλα ζελατίνη Τρούφα ή κουβερτούρα τριμμένη για το σερβίρισμα
Διαβάστε περισσότεραΦανουρόπιτα 2012
500gr.αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 3/4φλ.λάδι 1/2φλ.ζάχαρη 1/2φλ.καστανή ζάχαρη 2φλ.χυμός πορτοκαλιού 2/3φλ.σταφίδες ξανθές 1κ.σ.κανέλα 1κ.σ.γαρύφαλλο 1σφηνάκι κονιάκ ή ότι λικέρ έχετε Σουσάμι
Διαβάστε περισσότεραΡίχνουμε για 10 λεπτά τα ξερά φρούτα σε νερό που βράζει. Τα στραγγίζουμε, τα ακουμπάμε σε πετσέτα να στεγνώσουν καλά και τα ψιλοκόβουμε. Εντωμεταξύ βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, τη ζάχαρη, το ρύζι και τη βανίλια και τα βάζουμε να πάρουν μια βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20-25 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε τον κρόκο χτυπημένο με λίγο από το γλυκό για να πάρει θερμοκρασία και έπειτα το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα φρούτα και την κρέμα toffee και ανακατεύουμε καλά. Μεταφέρουμε το γλυκό σε μπολάκια ή ποτήρια και τα αφήνουμε να σταθούν 20 λεπτά πριν σερβίρουμε.
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΜΕΝΟΥ 2012-ΓΛΥΚΟ 2 ½ φλ.αλεύρι 1φλ.quaker 1πρέζα αλάτι 1/3φλ.σταφίδες ξανθές 2κ.σ.κανέλα 2μήλα κομμένα σε κυβάκια 1κ.γλ.μοσχοκάρυδο 1 ½ φλ.ζάχαρη 1βανίλια 3αυγά 1/3φλ.καρύδια χοντροκομμένα 1 ½ φλ.αραβοσιτέλαιο ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ 1/2φλ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 100γρ.τυρί κρέμα 1βανίλια 3κ.σ.σιρόπι καραμέλας 1 ½ φλ.άχνη ζάχαρη
Διαβάστε περισσότεραΡυζόγαλο με ξερά φρούτα και toffee cream
VEGETARIAN ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΜΕΝΟΥ 2012 1φλ.διάφορα ξερά φρούτα (δαμάσκηνα, βερύκοκα,σταφίδες,σύκα, απ’ όλα ή ότι έχουμε) 2φλ.νερό 1λίτρο γάλα 2/3φλ.ρύζι γλασέ 1βανίλια 1κρόκος αυγού σε θερμοκρασία δωματίου 1/2φλ.καστανή ζάχαρη 1/2φλ.toffee cream
Διαβάστε περισσότεραΜηλοβασιλόπιτα
3/4φλ.αραβοσιτέλαιο 1 ½ φλ.ζάχαρη 4αυγά 3/4φλ.γάλα 1 ½ φλ.αλεύρι 1/4φλ.κακάο 1 ½ φλ.quaker 1πρέζα αλάτι 1κ.γλ.μπέικιν πάουντερ 1κ.σ.κανέλα 1/3κ.γλ.μοσχοκάρυδο 1/2φλ.σταφίδες 1/2φλ.καρύδια τριμμένα 1βάζο υποβρύχιο γλυκό ΣΑΛΤΣΑ ΜΗΛΟΥ 3μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια 1ξυλάκι κανέλας Χυμό ½ λεμονιού και το ξύσμα του 1/4φλ.ζάχαρη
Διαβάστε περισσότεραΧριστουγεννιάτικα scones
1/3φλ.γιαούρτι 1/3φλ.γάλα 1βανίλια 1/4φλ.μέλι 1/4φλ.ζάχαρη κανονική ή καστανή 2φλ.αλεύρι 1φλ.quaker 1κ.σ.κανέλα 1κ.γλ.μοσχοκάρυδο 1κ.γλ.μπέικιν πάουντερ 1/2κ.γλ.σόδα φαγητού 1πρέζα αλάτι 1μεγάλο μήλο κομμένο σε κυβάκια με τη φλούδα Άχνη ζάχαρη και κανέλα για το σερβίρισμα 3/4φλ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου κομμένο σε κυβάκια
Διαβάστε περισσότεραΒασιλόπιτα καρύδας
1/4φλ.αλεύρι 1κ.γλ.μπέικιν πάουντερ 1φλ. Και κάτι ζάχαρη 1πρέζα αλάτι 2αυγά χτυπημένα 2κ.σ.βούτυρο λιωμένο 1βανίλια 120γρ.ινδοκάρυδο 1φλ.γάλα
Διαβάστε περισσότερα