Συνταγές από το πιάτο: Επιδόρπιο
Μελομακάρονα 2012
1φλ.ελαιόλαδο 1φλ.βούτυρο φρέσκο 1κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2κ.γλ.μπέικιν πάουντερ 1φλ.ζάχαρη 1κ.σ.κανέλα 1/4φλ.κονιάκ 1φλ.χυμό πορτοκαλιού Ξύσμα 3 πορτοκαλιών 1κ.γλ.σόδα φαγητού 1κ.γλ.γαρίφαλλο τριμμένο ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ 2φλ.μέλι 1φλ.ζάχαρη 1 ½ φλ.νερό Χυμό ½ λεμονιού ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ Καρυδόψιχα χοντροτριμμένη
Διαβάστε περισσότεραΚουραμπιέδες 2012
1/2κιλό βούτυρο φρέσκο μαλακωμένο 1κιλό αλεύρι 2κρόκοι αυγών 6κ.σ.ζάχαρη άχνη 1/4φλ.κονιάκ 2φλ.αμυγδαλόψιχα καβουρδισμένη Μπόλικη ζάχαρη άχνη για άχνισμα
Διαβάστε περισσότεραΗ βασιλόπιτα του 2013
200γρ.βούτυρο φρέσκο σε θερμοκρασία δωματίου 250γρ.ζάχαρη 4αυγά 3φλ.αλεύρι 1φλ.αμύγδαλόψιχα καβουρδισμένη και τριμμένη πολύ καλά στο multi 2κ.γλ.μπέικιν πάουντερ 200γρ.γιαούρτι 1/3φλ.κονιάκ Χυμό από 2 πορτοκάλια Ξύσμα 1 πορτοκαλιού 2βανίλιες Ζάχαρη άχνη για τη διακόσμηση 1φλουρί ή νόμισμα τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο
Διαβάστε περισσότεραΠασχαλινά κουλούρια 2013
1φλ.φρέσκο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 2φλ.ζάχαρη 4κρόκοι αυγών και 1 ολόκληρο 3βανίλιες Ξύσμα 1 πορτοκαλιού Μια πρέζα αλάτι 1/2φλ.γάλα 2/3κ.σ.αμμωνία 600γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1-2κρόκοι αυγών για το άλειμμα ελαφρά χτυπημένοι
Διαβάστε περισσότεραΧαλβάς σιμιγδαλένιος λάιτ
2/3 κούπας ελαιόλαδο 1½ κούπες χοντρό σιμιγδάλι 2 κούπες καστανή ζάχαρη 4 κούπες νερό 1 ξύλο κανέλας 10 καρφιά γαρύφαλλο Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού Κανέλα τριμμένη για το σερβίρισμα
Διαβάστε περισσότεραΜπισκότα quaker με peaunts και φράουλα
1φλ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 1φλ.ζάχαρη 1φλ.καστανή ζάχαρη 2αυγά 1βανίλια 1 ½ φλ.αλεύρι 1πρέζα αλάτι 1κ.γλ.σόδα 2φλ.quaker 1/3φλ.peanuts χοντροτριμμένα 1/4φλ.φράουλες κατ/νες ή μαρμελάδα ή γλυκό κουταλιού χωρίς πολύ σιρόπι
Διαβάστε περισσότεραΑπλές τηγανήτες
2αυγά 2κ.σ.ζάχαρη 1φλ.γάλα 1φλ.αλεύρι Λάδι για το τηγάνισμα Μέλι και κανέλα ή μυζήθρα για το σερβίρισμα
Διαβάστε περισσότεραΤέλεια ρολά κανέλας με μήλα
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ 1κ.σ.μαγιά ξερή 1.2φλ.αλεύρι 4φλ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1/2φλ.ζάχαρη 1/3φλ.βούτυρο λιωμένο 1πρέζα αλάτι 1/2φλ.γάλα 1αυγό Λίγο αραβοσιτέλαο ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ 2μήλα κόκκινα καθαρισμένα και κομμένα σε κομματάκια 1/2φλ.βούτυρο 3/4φλ.καστανή ζάχαρη 2κ.σ.κανέλα 1/3φλ.peanuts τριμμένα ελαφρώς στο μούλτι ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ 200γρ.τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου 100γρ.βούτυρο σε ...
Διαβάστε περισσότεραΜπάρες μήλου με quaker και γλάσο μερέντας
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ 1φλ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 1φλ.ζάχαρη κρυσταλλική 1φλ.καστανή ζάχαρη 1αυγό 1 1/2φλ.αλεύρι 1 ½ φλ.quaker 1 ½κ.γλ.κανέλα 2κ.γλ.μπέικιν πάουντερ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ 2μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια 3κ.σ.νερό Χυμό ½ λεμονιού 2κ.σ.ζάχαρη καστανή ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ 150γρ.τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου 2κ.σ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 3κ.σ.μερέντα 1φλ.άχνη ...
Διαβάστε περισσότεραΚέικ μήλου με γλάσο μελιού
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ 1φλ.ζάχαρη άχνη 2κ.σ.μέλι 2κ.σ.μέλι ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ 3φλ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2μήλα κομμένα σε κυβάκια 1βανίλια 2κ.σ.κανέλα 1κ.γλ.σόδα 2φλ.ζάχαρη 1φλ.αραβοσιτέλαιο 3αυγά
Διαβάστε περισσότερα