Συνταγές από το πιάτο: Επιδόρπιο
Ισπανικά λουκουμαδάκια
1φλ.χυμός μήλου 1πρέζα αλάτι 3κ.σ.ζάχαρη 2κ.σ.λάδι 1φλ.αλεύρι Λάδι για το τηγάνισμα 1/2φλ.ζάχαρη ανακατεμένο με 2κ.σ.κανέλα
Διαβάστε περισσότεραΓλυκό ψωμί μαρμπέ
1 ½ φλ.αλεύρι 1/4κ.γλ.σόδα φαγητού 1/2κ.γλ.μπέικιν πάουντερ 1πρέζα αλάτι 1βανίλια 1/2φλ.ζάχαρη 1/2συσκευασία ζαχαρούχο γάλα 2αυγά χτυπημένα 1/3φλ.βούτυρο λιωμένο 2κ.σ.κακάο
Διαβάστε περισσότεραΔίχρωμα μπισκότα με μερέντα
200γρ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 1φλ.ζάχαρη 2κρόκοι αυγών 2βανίλιες 2 & 1/3φλ.αλεύρι 1πρέζα αλάτι 2/3φλ.μερέντα
Διαβάστε περισσότεραΣοκολατένια μπισκότα με κανέλα καφέ και πιπέρι
1 ½ φλ.αλεύρι και επιπλέον για αλευρώσουμε τον πάγκο που θα κάνουμε τα μπισκότα 3/4φλ.κακάο 1πρέζα αλάτι 1κ.γλ.μαύρο πιπέρι 1κ.σ.στιγμιαίος καφές 1/2κ.γλ.κανέλα 3/4φλ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 1φλ.ζάχαρη 1αυγό 1βανίλια ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ 1/3φλ.ζάχαρη 1/κ.γλ.στιγμιαίος καφές 1πρέζα κανέλα
Διαβάστε περισσότεραΚολοκυθόπιτα με βάση μπισκότου και μερέντα
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΟΥΣΤΑ 1συσκευασία μπισκότα γεμιστά τριμμένα στο multi 2κ.σ.ζάχαρη 1πρέζα αλάτι 5κ.σ.βούτυρο λιωμένο ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΤΑ 3αυγά σε θερμοκρασία δωματίου 2φλ.ψίχα κολοκύθας 1/2φλ.κρέμα γάλακτος 1/2φλ.καστανή ζάχαρη 1/2κ.γλ.κανέλα 1/4κ.γλ.ginger σκόνη 1πρέζα μοσχοκάρυδο 1πρέζα αλάτι 1/2φλ.μερέντα
Διαβάστε περισσότεραΣοκολατένιο ραβανί
5αυγά 140γρ.ζάχαρη 140γρ.σιμιγδάλι ψιλό 70γρ.αλεύρι 100γρ.κουβερτούρα Λίγο βούτυρο για το ταψί ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ 300γρ.νερό 300γρ.ζάχαρη 1 λεμόνι κομμένο στη μέση
Διαβάστε περισσότεραΤηγανίτες με ξινόγαλα και μπανάνα
1φλ.αλεύρι 1κ.γλ.μπέικιν πάουντερ 1/2κ.γλ.σόδα φαγητού 1πρέζα αλάτι 1 ½ κ.σ.ζάχαρη 1αυγό 1 ½ φλ.ξινόγαλα 2κ.σ.βούτυρο λιωμένο και επιπλέον για το τηγάνισμα 1μεγάλη μπανάνα κομμένη σε λεπτές ροδέλες Μέλι και κανέλα για το σερβίρισμα
Διαβάστε περισσότεραCucidati*
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ 4φλ.αλεύρι και επιπλέον για το άνοιγμα του φύλλου 2/3φλ.ζάχαρη 1κ.γλ.μπέικιν πάουντερ 1πρέζα αλάτι 4αυγά 200γρ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου κομμένο σε κυβάκια ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ 100γρ.κουβερτούρα 1/2φλ.αμυγδαλόψιχα ελαφρά καβουρδισμένη 1/3φλ.βερύκοκα ξερά 1/4φλ.σταφίδες ξανθές 250gr.ξερά σύκα 1/4φλ.ρούμι 1κ.γλ.κανέλα 1αυγό χτυπημένο ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ Ζάχαρη άχνη Χρωματιστή τρούφα
Διαβάστε περισσότεραΚέικ με σκόνη αμυγδάλου
1φλ.αλεύρι 100γρ.κουβερτούρα 125γρ.βούτυρο 1/2φλ.αμύγδαλα σκόνη 4αυγά σε θερμοκρασία δωματίου 1πρέζα αλάτι 1/2φλ.ζάχαρη 1κ.γλ.μπέικιν πάουντερ 1σφηνάκι κονιάκ Ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα
Διαβάστε περισσότεραΑναποδογυριστή μηλόπιτα με καραμέλα
ΓΙΑ ΤΑ ΜΗΛΑ 4μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες Χυμό 1 λεμονιού 90γρ.βούτυρο 1πρέζα αλάτι ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ 1φλ.ζάχαρη 1κ.γλ.κανέλα ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ 2 ½ φλ.αλεύρι 1κ.γλ.μπέικιν πάουντερ 1κ.γλ.κανέλα 1πρέζα αλάτι 3/4φλ.ζάχαρη 1βανίλια 3αυγά 120γρ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και λίγο ακόμα για το ταψί 1/2φλ.γάλα
Διαβάστε περισσότερα