Συνταγές από το πιάτο: Κυρίως πιάτο
Γαλέτα με πράσο και φέτα
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ 2φλ.αλεύρι 1/2κ.γλ.αλάτι 1πρέζα ζάχαρη 1/3φλ.βούτυρο παγωμένο κομμένο σε μικρά κομμάτια 1/3φλ.κρύο νερό 1αυγό χτυπημένο ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ 2πράσα κομμένα σε ροδέλες 2κ.σ.βούτυρο 1/2ποτήρι λευκό κρασί 100γρ.κρέμα γάλακτος 120γρ.φέτα θρυμματισμένη 1κ.γλ.θυμάρι 1κ.σ.μαϊντανός ψιλ/νος Αλατοπίπερο Tips: *Galette είναι όρος της γαλλικής κουζίνας για τη στρογγυλή ή ελεύθερης μορφής επίπεδη ...
Διαβάστε περισσότεραΠρασοτυρόπιτα με χυλό
4πράσα κομμένα σε ροδέλες 150γρ.φέτα θρυμματισμένη Λάδι Αλατοπίπερο ΓΙΑ ΤΟ ΧΥΛΟ 1/2φλ.αλεύρι 1πρέζα αλάτι 2αυγά χτυπημένα 3/4φλ.γάλα 1κ.σ.λάδι
Διαβάστε περισσότεραΠρασόπιτσα
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ 1κ.γλ.μέλι 1κ.σ.μαγιά 1/4φλ.χιαρό νερό 2/4φλ.μπύρα 2κ.σ.λάδι 1πρέζα αλάτι 3φλ.αλεύρι ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ 2πράσα κομμένα σε ροδέλες 3φρέσκα κρεμμύδια ψιλ/να 1κρεμμύδι κομμένο σε φέτες 1κ.σ.θυμάρι 1/2κ.σ.εστραγκόν Αλατοπίπερο Λάδι 1 ½ φλ.γκούντα τριμμένο 1/2φλ.φέτα θρυμματισμένη
Διαβάστε περισσότεραΤραχανόπιτα με πράσο
2πράσα κομμένα σε ροδέλες 1 ½ φλ.αλεύρι 1 ½ φλ.τραχανά ξινό 1κ.γλ.μπέικιν πάουντερ Αλατοπίπερο 1φλ.φέτα θρυμματισμένη 1/2φλ.λάδι και λίγο ακόμα για το ταψί και το τηγάνι Νερό όσο πάρει
Διαβάστε περισσότεραΛαχανόπιτα με σελινόριζα
1πακέτο χωριάτικο φύλλο για πίτες (περιέχει 5 φύλλα) Λάδι Αλατοπίπερο 3φλ.λάχανο ψιλ/νο 1μεγάλο πράσο κομμένο σε ροδέλες 1μικρή σελινόριζα τριμμένη 1μεγάλο καρότο τριμμένο 1/2φλ.νερό 1φλ.φέτα θρυμματισμένη 1/2φλ.κασέρι τριμμένο 3αυγά
Διαβάστε περισσότεραPanzerotti ή τηγανητές πίτσες
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ 1φλ.νερό χλιαρό 1 ½ κ.σ.βούτυρο 2κ.γλ.ζάχαρη 1πρέζα αλάτι 3φλ.αλεύρι 1 ½ κ.γλ.μαγιά ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ Σάλτσα για πίτσα ή κέτσαπ Ότι άλλα υλικά θέλετε ή έχετε στο ψυγείο και θα βάζατε σε μια πίτσα. Εγώ έβαλα 250γρ.ανθότυρο θρυμματισμένο 2φλ.ζαμπόν τριμμένο 1πιπεριά κέρατο ψιλ/νη Λίγο αλατοπίπερο ...
Διαβάστε περισσότεραΚις με πράσα μανιτάρια και ζαμπόν
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ 1 & 1/4αλεύρι και επιπλέον για τον πάγκο που θα ανοίξουμε το φύλλο 115γρ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και λίγο ακόμα για την ταρτιέρα 1πρέζα αλάτι 1/4φλ.κρύο νερό ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ 3πράσα κομμένα σε ροδέλες 2κ.σ.λάδι 1φλ.ζαμπόν ψιλ/νο 1φλ.μανιτάρια σε φέτες Αλατοπίπερο 1κ.γλ.θυμάρι 4αυγά χτυπημένα 1κίτρινη ή ...
Διαβάστε περισσότεραΗ παστουρμαδόπιτα μου
7φύλλα κρούστας Λάδι 2φλ.γραβιέρα τριμμένη Φέτες παστουρμά να καλύψουν την επιφάνεια του ταψιού Φέτες ντομάτες να καλύψουν την επιφάνεια του ταψιού Αλάτι Κύμινο 1αυγό χτυπημένο για το άλειμμα Άσπρο και μαύρο σουσάμι
Διαβάστε περισσότεραPizza το Σαββατόβραδο
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ 2φλ.αλεύρι 1κ.γλ.αλάτι 1/2κ.γλ.ζάχαρη 100γρ.γιαούρτι 1/3φλ.λάδι 3κ.σ.μαγιά 1/2φλ.νερό χλιαρό ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ Σάλτσα ντομάτας Μοτσαρέλα τριμμένη 20ντοματίνια κομμένα στη μέση 2μεσαία κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές ροδέλες 1μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες 1φλ.μανιτάρια κομμένο σε φέτες Αλατοπίπερο ή κόκκινο πιπέρι Ρόκα χοντροκομμένη Λίγη παρμεζάνα τριμμένη
Διαβάστε περισσότεραSpecial κις σπανάκι
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ 3/4φλ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 1 ½ φλ.αλεύρι Μια πρέζα αλάτι 4κ.σ.κρύο νερό Λίγο λάδι για την ταρτιέρα ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ 4αυγά 1/2φλ.κρέμα γάλακτος Μια πρέζα κανέλα Μια πρέζα μοσχοκάρυδο Μια πρέζα πιπέρι καγιέν 4φέτες μπέικον ψιλ/νες 1/2φλ.μανιτάρια κομμένα σε φέτες 2φρέσκα κρεμμύδια ψιλ/να 1μέτριο κρεμμύδι ξερό ...
Διαβάστε περισσότερα