Συνταγές από το πιάτο: Κυρίως πιάτο
Κόκορας με χυλοπίτες στη γάστρα
Ένα κόκορα ή ένα μεγάλο κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες 1 κουταλιά της σούπας αλάτι ½ κουταλιά της σούπας πιπέρι 5-6 μπαχάρια 5-6 γαρύφαλλα 10 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 5 κουταλιές της σούπας πελτέ 1 πακέτο χυλοπίτες της αρεσκείας μας
Διαβάστε περισσότεραΚατσικάκι με γιαούρτι στη γάστρα
3-4 κιλά κατσίκι 4 αυγά ½ γιαούρτι 2 σκελίδες σκόρδο χυμό ενός λεμονιού αλάτι, πιπέρι
Διαβάστε περισσότεραΠικάντικο κουσκούς της Ζαννέτ
1φλ.κουσκούς Λάδι Αλατοπίπερο 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλ/να 1 πιπεριά Φλωρίνης από βάζο ψιλ/νη 1/2φλ.σταφίδες ξανθές ½ ματσάκι μαιντανό ψιλ/νο 1/2φλ.γλυκό κρασί 1/3κ.γλ.τσίλι σκόνη 1κ.σ.βούτυρο
Διαβάστε περισσότεραΜοσχάρι με αρακά κοκκινιστά
1 1/2 κιλό φρέσκο αρακά ή 3/4 κιλού κατεψυγμένο 1 1/2 κιλό κρέας μοσχαρίσιο, σε μερίδες 2/3 κούπας λάδι 1 μέτριο κρεμμύδι, τριμμένο 1 κιλό ώριμες ντομάτες φρέσκες ή 400 γρ. κονσέρβας πολτοποιημένες 2 κουταλιές κέτσαπ αλάτι, πιπέρι 1/2 κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό
Διαβάστε περισσότεραΣυκωτάκια ριγανάτα
1/2 κιλό συκωτάκια κοτόπουλου 3κ.σ.λάδι 2 σκελ.σκόρδο 1 κσ.ρίγανη αλατοπίπερο 2 κ.σ.χυμό λεμόνι
Διαβάστε περισσότεραΓλυκόξινο χοιρινό με μέλι
1 φιλέτο χοιρινού (300 γραμ.) 300 γραμ.τριμμένα κρεμμύδια 2 κουταλιές μαυροδάφνη 1 κουταλιά μέλι 2 κουταλιές ξίδι λάδι αλεύρι αλάτι και πιπέρι
Διαβάστε περισσότεραΜοσχάρι στιφάδο στη γάστρα
1 κιλό μοσχάρι σε πολύ μικρά κομμάτια 1 κιλό μικρά κρεμμύδια για στιφάδο 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο 1 φλυτζάνι κόκκινο κρασί 3 φύλλα δάφνης 3 κόκκους μπαχάρι αλάτι πιπέρι
Διαβάστε περισσότεραΚεφτεδάκια της Ζαννέτ
½ kg κιμάς 1 κρεμμύδι 2 σκελ. σκόρδο Αλάτι πιπέρι πάπρικα δυόσμος ξερός 3κ.σ.τσίπουρο 1 φλ. Παξιμάδι τρίμμα 1 κ.σ. λάδι + λάδι για το τηγάνισμα Αλέυρι για το πασπάλισμα
Διαβάστε περισσότεραΤηγανιά σε φωλιά ψωμιού
2 κιλά χοιρινό για τηγανιά 3 πιπεριές χρωματιστές 1 κρεμμύδι 5 ατομικά χωριάτικα ψωμάκια ½ κιλό τριμμένο κεφαλοτύρι 1 ποτήρι κόκκινο κρασί 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα 1 λεμόνι Λάδι Ρίγανη Πιπέρι Αλάτι
Διαβάστε περισσότεραΜοσχάρι teriyaki με σπανάκι και μανιτάρια
1/2kg.μοσχάρι σπάλα 2κ.σ.λάδι 1κ.σ.σουσαμέλαιο 2 φλ.σπανάκι αχνισμένο 1 συσκ.μανιτάρια σε φετάκια 50γρ.αμύγδαλα φιλέ 1κ.γλ.ζάχαρη άχνη 1κ.σ.soya sauce 1κ.σ.teriyaki sauce
Διαβάστε περισσότερα