Loader

Συνταγές από το πιάτο: Κυρίως πιάτο

Τραγανή πέρκα φιλέτο στο φούρνο με κρούστα αμυγδάλου

Κατηγορία Συνταγής: , Κουζίνα:
forkforkforkforkfork Μέση βαθμολογία: (5 / 5)

8/11/13 Παρασκευή και πάλι, τι καλάααα!! Πόσο πολύ το χαίρομαι, στο μυαλό μου τουλάχιστον, το ότι είναι τέλος της βδομάδας, δεν φαντάζεστε ειλικρινά! Τραγανό ψαράκι φούρνου, που δεν χάνει τίποτα σε γεύση από ένα τηγανητό, αντιθέτως δίνει θα έλεγα! Συγκεκριμένα τραγανή πέρκα με κρούστα αμυγδάλου πολύ ντελικάτη, θα καταλάβετε αν ...

Διαβάστε περισσότερα

Jollof rice από την Αφρική

Κατηγορία Συνταγής: , ,
forkforkforkforkfork Μέση βαθμολογία: (5 / 5)

7/11/13 Ένα Νιγηριανό πιάτο και γενικά δημοφιλές στην Δυτική Αφρική, Λιβηρία, Γκάνα, Σιέρα Λεόνε, αλλά εύκολο,να γίνει σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου μιας και τα υλικά είναι ευρείας κατανάλωσης. Ρύζι, ντομάτα, κρεμμύδι, πελτές ντομάτας και κόκκινο πιπέρι τα βασικά υλικά που εμπλουτίζονται ανά τον κόσμο με διάφορα είδη κρέατος, λαχανικών ...

Διαβάστε περισσότερα

Ομελέτα διαίτης με tapenade ελιάς

Κατηγορία Συνταγής: , , Κουζίνα:
forkforkforkforkfork Μέση βαθμολογία: (5 / 5)

6/11/13 Ομελέτα με tapenade ελιάς , με XXL αυγό παρακαλώ! Πάνω από 80gr. σου λέει, έκαστο. Την άλλη φορά, είχα το πράσινο αυγό με λιγότερη χοληστερίνη , τώρα το XXL αυγό και του πουλιού το γάλα (μιας και τα αγόρασα από τον ΑΒ), στις ελληνικές αγορές, έχουν πλέον, πραγματικά τα ...

Διαβάστε περισσότερα

Πανσετάκια τσίλι με lime και μπύρα

Κατηγορία Συνταγής: , Κουζίνα:
forkforkforkforkfork Μέση βαθμολογία: (5 / 5)

5/11/13 Αν έχετε την εντύπωση πως επειδή είμαι cookmania  έχω κάθε μέρα απάντηση στο κλασικό ερώτημα «Τι θα φάμε σήμερα;», κάνετε λάθος. Γιατί να μαγειρέψω πράγματα διάφορα δεν μου είναι δύσκολο αλλά να κάνω κάτι για το μεσημεριανό τραπέζι που να έχει κοινή βάση για εμένα και τον καλό μου ...

Διαβάστε περισσότερα

Μπιφτέκια με tapenade ελιάς

Κατηγορία Συνταγής: , , Κουζίνα:
forkforkforkforkfork Μέση βαθμολογία: (4.5 / 5)

4/11/13 Καλή εβδομάδα σε όλους σας! Τι γρήγορα που περνάνε αυτά τα Σαββατοκύριακα πια, ούτε που τα καταλαβαίνεις. Ειδικά αν είναι και γεμάτο ώστε να χωρέσουν όλα όσα δεν χωράνε στις καθημερινές μας, τότε φεύγει αέρας. Ήταν και ανοιχτά τα μαγαζιά αυτή την Κυριακή! Εσείς κατεβήκατε στην αγορά; Εγώ πάντως ...

Διαβάστε περισσότερα

Κοτόπουλο Piri Piri

Κατηγορία Συνταγής: ,
forkforkforkforkfork Μέση βαθμολογία: (4.5 / 5)

3/11/13 Για να μην σας αφήνω αναπάντητα ερωτήματα piri piri το κοτόπουλο μας σήμερα και όχι μπίρι μπίρι (το γνωστό κουτσομπολιό). Piri piri είναι είδος πιπεριάς, πικάντικης που όμως ευημερεί σε χώρες της Νότιας Αφρικής, στη Ζιμπάμπουε, τη Νιγηρία, την Μοζαμβίκη και άρα δύσκολο να βρεθεί στα χέρια μας για ...

Διαβάστε περισσότερα

Ριζότο με κολοκύθα, μανιτάρια και τυρί κρέμα

forkforkforkforkfork Μέση βαθμολογία: (5 / 5)

2/11/13 Έχω ερωτευτεί αυτές τις κολοκύθες που κυκλοφορούν στην αγορά αυτή την περίοδο. Σε όλα τα μεγέθη και τόσοοοο χαριτωμένες. Αν δεν είχα καθιερώσει να κάνω τα ψώνια μου με τα πόδια για να αγοράζω μόνο ότι μπορώ να κουβαλήσω (σκεφτείτε το, είναι μια άποψη οικονομίας, 7/10 την επόμενη έχω ...

Διαβάστε περισσότερα

Pasta με τόνο και tapenade με διάφορες ελιές

Κατηγορία Συνταγής: , , , Κουζίνα:
forkforkforkforkfork Μέση βαθμολογία: (5 / 5)

1/11/13 Καλό μήνα σε όλους σας! Για τα καλά μέσα στο χειμώνα λοιπόν ή μήπως όχι; Για την ώρα καλά τα πάει ο καιρός πάντως και όλα προμηνύουν ένα τέλειο Σαββατοκύριακο! Και αν νομίσατε ότι το ρεπερτόριο άλλαξε, λάθος κάνατε φίλοι μου. Η βάση ελιάς παραμένει. Ένα ελαφρύ πιάτο με ...

Διαβάστε περισσότερα

Μεθυσμένες vegetarian χυλοπίτες ή drunken noodles

forkforkforkforkfork Μέση βαθμολογία: (5 / 5)

28/10/13 Πολλές θεωρίες υπάρχουν για την ονομασία του συγκεκριμένου πιάτου, Κινέζικης προέλευσης αλλά με πολλά μεσογειακά υλικά στην εξέλιξη της. Μια από τις εκδοχές για την προέλευση του ονόματος  αλλά και του ίδιου του πιάτου, αναφέρει ότι επινοήθηκε από κάποιον που επέστρεψε σπίτι μεθυσμένος αλλά και πεινασμένος για κάτι εύκολο ...

Διαβάστε περισσότερα

Χοιρινή τηγανιά με πιπεροσελινάτη σάλτσα

Κατηγορία Συνταγής: , , Κουζίνα:
forkforkforkforkfork Μέση βαθμολογία: (4 / 5)

27/10/13 Κυριακή ξανά και αύριο αργία. Μη μου πείτε ότι πάντα δεν χαιρόμαστε με αυτά τα 3ημέρα. Άσχετα από την ηλικία ή το φύλλο. Την κρίση που δεν ευδοκιμεί τις εξορμήσεις. Δουλεύουμε δεν δουλεύουμε. Όπως και σε ότι φάση και αν είμαστε είναι κάτι σαν τις λατρεμένες Παρασκευές μου Ένα ...

Διαβάστε περισσότερα