Συνταγές από το πιάτο: Ορεκτικό
Πέστο με δυόσμο και παντζαρόφυλλα
7/1/14 Γιορτάζω, γιορτάζω και ούτε που το φωνάζω.. όπως λέει και το τραγουδάκι και είναι αλήθεια. Χρόνια πολλά στην αφεντιά μου, το θείο μου τον Γιάννη και την πεθερά μου (ένα από τα 3 κοινά μας, τα άλλα δύο είναι το ζώδιο και ο γιός της!!). Χρόνια πολλά σε όλους ...
Διαβάστε περισσότεραΤοστ με pesto και κολοκύθα
4/1/14 Πάνε και οι γιορτές ή σχεδόν… έχουμε τα Φώτα και του Αη-Γιαννιού ακόμα (που είναι και η δική μου γιορτή), αλλά σε γενικές γραμμές… πάει κι αυτό, και εις άλλα με υγεία. Τώρα αρχίζει σιγά σιγά το ξεστόλισμα, οι καθαριότητες για να μπει το σπίτι στη σειρά του και ...
Διαβάστε περισσότεραΚαλαμποκόψωμο με καπνιστό gouda και chives
1/1/14 Δηλαδή χρυσαφένιο αλεύρι από καλαμπόκι, όπως το πραγματικό χρυσάφι ,που φέρνει συνάμα με ένα καταπληκτικό καλαμποκόψωμο με καπνιστό gouda & chives για το τραπέζι της νέας χρονιάς, περισσότερες προοπτικές ευημερίας, ακμής και εξέλιξης, το νέο έτος. Καλή χρονιά και καλή μας όρεξη! ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις ...
Διαβάστε περισσότεραΒελουτέ σούπα λαχανικών με relish από παντζαρόφυλλα
29/12/13 Και μια ωραία βελουτέ σούπα λαχανικών με relish από παντζαρόφυλλα για σήμερα, η πρόταση μας και εσείς επιλέγετε να τη σερβίρετε σε κάποιο από τα γιορτινά τραπέζια των ημερών για πρώτο πιάτο ή απλά να την απολαύσετε μόνοι σας, στη ζεστασιά του καναπέ σας με φόντο τα λαμπάκια του ...
Διαβάστε περισσότεραPesto με ψητό σκόρδο
1/1/14 Pesto με ψητό σκόρδο, ένα ορεκτικό πικάντικο αλλά καθόλου ενοχλητικό στη μυρωδιά εξαιτίας του ψησίματος του σκόρδου στα υγρά του. 1 φλιτζάνι φύλλα φρέσκου βασιλικού 1 κεφάλι σκόρδο ¼ του φλιτζανιού κουκουνάρι καβουρδισμένο Χυμό 1 λεμονιού Αλατοπίπερο ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο Προσαρμογή συνταγής : http://fedandfit.com/2013/05/23/roasted-garlic-paleo-pesto/
Διαβάστε περισσότεραΓλυκοπατάτα φούρνου με μέλι και μυρωδικά με bresaola
28/12/13 Και ενώ οδεύουμε ολοταχώς για το 2014,εγώ σας παρουσιάσω μια φανταστική γλυκοπατάτα φούρνου με μέλι και μυρωδικά με bresaola, τα εορταστικά πιάτα πάνε και έρχονται και δόξα το θεό να λέμε δηλαδή και γενικά υπάρχει μια έντονη κινητικότητα και καταναλωτισμός (όπως διάβασα κάπου, που τους έχουν λέει μαντρωμένους και ...
Διαβάστε περισσότεραΑυγά ψητά στο φούρνο σε δαχτυλίδι κολοκύθας
27/12/13 Κι αν δεν το καταλάβατε με αυτά και με αυτά τελειώνει και τούτος ο χρόνος. Πέρσι μου έτυχαν 2 φλουριά και ένιωσα μετά από πολύ καιρό, πάρα πολύ τυχερή και ίσως και να είμαι, με ή χωρίς φλουρί! Κι ας ήταν δύσκολος χρόνος με μεγάλες αλλαγές και αποφάσεις, αυτό ...
Διαβάστε περισσότεραCrostini με tapenade ελιάς και αμύγδαλου
1/1/14 Crostini με tapenade ελιάς και αμύγδαλου για να ξεκινήσει με μεγάλη όρεξη το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι μας! 1 φλιτζάνι πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσι ¼ του φλιτζανιού αμύγδαλο φιλέ (καβουρδισμένο ελαφρά, προαιρετικά) 2 κουταλιές της σούπας κάππαρη ¼ του φλιτζανιού μαϊντανός ψιλοκομμένος Χυμός και ξύσμα ½ λεμονιού Αλατοπίπερο κατά βούληση 2 ...
Διαβάστε περισσότεραCrostini με παντζάρια και τυρί κρέμα
25/12/13 Ορεκτικό και πολύ ορεχτικό crostini με παντζάρια και τυρί κρέμα για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι μας! 2 μέτρια παντζάρια με τα χόρτα τους 12-15 φέτες από μπαγκέτα 100gr. Τυρί κρέμα ή ανθότυρο ή κατσικίσιο τυρί ή ότι λευκό μαλακό τυρί έχουμε 1 κουταλιά της σούπας χυμός λεμονιού 1 κουταλιά της ...
Διαβάστε περισσότεραΤοστάκι με ισπανικό jamon και αγγλικό λευκό cheddar
23/12/13 Γιατί ούτε και το τοστάκι στο cookmania γίνεται να είναι απλό και ειδικά τέτοιες γιορτινές μέρες που έχουμε ανάγκη να νιώσουμε και εμείς λίγο gourmet! Τοστάκι με ισπανικό jamon και αγγλικό λευκό cheddar η σημερινή συνταγή, για εκείνες τις βραδιές που θέλουμε να αράξουμε στον καναπέ και να φάμε ...
Διαβάστε περισσότερα