Συνταγές από το πιάτο: Ορεκτικό
Σκορδόψωμο με μπαγκέτα που έμεινε
½ μπαγκέτα ή όση από τη μπαγκέτα μας έμεινε από την προηγούμενη ημέρα και τα ανάλογα υπόλοιπα υλικά 1/4φλ.Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου Αλατοπίπερο 1/2κ.γλ.βασιλικός ξερός ή άλλο αρωματικό της αρεσκείας σας 1κ.γλ.σκόρδο σκόνη 2/3φλ.γκούντα ή ότι άλλο τυρί έχουμε τριμμένο
Διαβάστε περισσότεραΖεστά καναπεδάκια με μπαγιάτικο ψωμί
Περίπου 2/3 από μια φρατζόλα μπαγιάτικο ψωμί 2φέτες γαλοπούλα ή ζαμπόν ψιλ/νο Βούτυρο Κέτσαπ Πιπεριές διάφορες ψιλ/νες Γκούντα τριμμένο Κουπ πατ
Διαβάστε περισσότεραΜε το ριζότο που περίσσεψε ογκρατέν με κολοκυθάκια
1φλ.ριζότο που περίσσεψε, ακόμα κι αν έχει λαχανικά, κάποιο κρέας ή αλλαντικό Λάδι Φρυγανιά τρίμμα 1κρεμμύδι κομμένο σε φέτες 2αυγά χτυπημένα 1κ.σ.θυμάρι 1/2φλ.κασέρι τριμμένο 1/2φλ.γκούντα τριμμένο 2μεγάλα κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες 25ντοματίνια κομμένα στη μέση
Διαβάστε περισσότεραPizza τοστ με μπαγιάτικο ψωμί
3φλ.μπαγιάτικο ψωμί κομμένο σε κυβάκια 1φλ.φρέσκια ντομάτα τριμμένη 1κ.σ.φρέσκια ρίγανη ψι/νη 1κρεμμύδι τριμμένο 1κ.σ.πατέ ελιάς ή 10 ελιές χωρίς κουκούτσι 3αυγά χτυπημένα 1/2φλ.ζαμπόν πολύ ψιλ/νο 2/3φλ.γκούντα τριμμένο 1/3φλ.φέτα θρυμματισμένο Λάδι αλατοπίπερο
Διαβάστε περισσότεραΧορταστικές πατάτες με το κρέας που έμεινε
1μερίδα πατάτες τηγανητές 1μικρό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες Κρέας από ψητό που έμεινε, λιανισμένο 5ντοματίνια κομμένα στη μέη 6ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσι κομμένο σε ροδέλες 1κ.σ.φρέσκια ρίγανη ψιλ/νη Τυρί τριμμένο της αρεσκείας μας (προαιρετικά) αλατοπίπερο
Διαβάστε περισσότεραΠλούσιο πιάτο με τις βραστές πατάτες που έμειναν
2βραστές πατάτες κομμένες σε ροδέλες Λάδι για το τηγάνισμα 1/2πιπεριά κέρατο ψιλ/νη 6ντοματίνια κομμένα στη μέση 1μικρό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες 1/3φλ.γκούντα τριμμένο 3φέτες σαλάμι αέρος ψιλ/νο Αλατοπίπερο Πιπέρι καγιέν Μαϊντανός ψιλ/νος για το σερβίρισμα
Διαβάστε περισσότεραΑυγά που έμειναν με περίβλημα κιμά
4βραστά αυγά 2σκελ.σκόρδο λιωμένες 1κρεμμύδι τριμμένο Αλατοπίπερο 350γρ.κιμάς χοιρινός 1καρότο τριμμένο 2φρέσκα κρεμμύδια ψιλ/να 2κ.σ.soya sauce 1κ.σ.κονιάκ 1κ.σ.καστανή ζάχαρη 1/3κ.γλ.μοσχοκάρυδο 1/3κ.γλ.κουρκουμάς 1/3κ.γλ.ginger σκόνη Μια πρέζα κανέλα ΓΙΑ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ Κορν φλάουρ Φρυγανιά τρίμμα 2αυγά χτυπημένα Λάδι για το τηγάνισμα ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ Κέτσαπ Φρέσκια σαλάτα
Διαβάστε περισσότεραΠιλάφι με ρεβύθια,κουνουπίδι και αυγά
150γρ.ρύζι για πιλάφι 300γρ.κουνουπίδι βρασμένο,σε μπουκετάκια 100γρ.ρεβύθια βρασμένα 4αυγά 1κ.σ.κάρυ σκόνη 1 κρεμμύδι ψιλ/νο 2κ.σ. μαιντανός ψιλ/νος Λάδι Αλατοπίπερο
Διαβάστε περισσότεραΤηγανίτες με φακές,σπανάκι και μυρωδικά
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ακόμα και τις φακές που περίσσεψαν από την προηγούμενη, αφού τις σουρώσουμε πρώτα. 1φλ.φακές βρασμένες και σουρωμένες 2φλ.σπανάκι κατεψυγμένο, αποψυγμένο 1 κρεμμύδι ψιλ/νο 3κ.σ.άνιθο ψιλ/νο 3κ.σ. λάδι 2 αυγά 4κ.σ.αλεύρι 1κ.σ.κόρν φλάουρ Αλατοπίπερο Λάδι για το τηγάνισμα
Διαβάστε περισσότεραΦασόλια με μυζήθρα
200γρ.φασόλια άσπρα μουλιασμένα αποβραδίς 250γρ.σπανάκι 1κρεμμύδι ψιλ/νο 3κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλ/να 2κ.σ.μαιντανός ψιλ/νος Λάδι Αλατοπίπερο Χυμό 1 λεμονιού 1ποτ.του κρασιού λευκό κρασί Μυζήθρα ξερή τριμμένη για το σερβίρισμα
Διαβάστε περισσότερα