Συνταγές από το πιάτο: Ορεκτικό
Dip αυγού
3αυγά βραστά 1κ.σ.λάδι Αλατοπίπερο 1πρέζα σκόρδο σκόνη 1/2κ.γλ.πάπρικα 1/3φλ.μαγιονέζα 2φρέσκα κρεμμύδια 1κ.γλ.μουστάρδα 1κ.σ.worcestershire sauce
Διαβάστε περισσότεραDip φέτα μεσογειακό
1μεγάλη ντομάτα κομμένη σε πολύ μικρά κυβάκια 1αγγουράκι κομμένο σε πολύ μικρά κυβάκια 200γρ.φέτα θρυμματισμένη Λάδι Αλατοπίπερο 1σκελ.σκόρδο λιωμένη 1μικρό κρεμμύδι 2κ.σ.σουσάμι καβουρδισμένο 2κ.σ.δυόσμος ψιλ/νος Λίγες σταγόνες Tabasco
Διαβάστε περισσότεραDip μυρωδικών
200γρ.τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου 1/2φλ.μαγιονέζα Αλατοπίπερο Χυμό μισού λεμονιού 2κ.σ.μουστάρδα 1κ.γλ.κρεμμύδι σκόνη 2φρέσκα κρεμμύδια 1/4από το ματσάκι μαϊντανός 1/4από το ματσάκι άνιθος
Διαβάστε περισσότεραDip ροκφόρ με καρύδια
100γρ.τυρί τύπου ροκφόρ (blue cheese) 2σκελ.σκόρδο 50γρ.καρύδια 1κ.σ.λευκό κρασί 1κ.σ.ηλιέλαιο Λίγο αλατοπίπερο
Διαβάστε περισσότεραΆλειμμα με μαρμελάδα βερύκοκο και blue cheese
200gr.τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου 150γρ.blue cheese 3 φέτες μπέικον ψημένες 2φρέσκα κρεμμύδια 100γρ.μαρμελάδα βερύκοκο
Διαβάστε περισσότεραΚόκκινη σκορδαλιά
3/4μιας φραντζόλας μπαγιάτικου ψωμιού 1/4φλ.ξύδι 2/4φλ.λάδι Αλατοπίπερο 4σκελ.σκόρδο 1πιπεριά Φλωρίνης από βάζο
Διαβάστε περισσότεραDip φέτας με πιπεριά Φλωρίνης και μέλι
1πιπεριά Φλωρίνης 1μέτρια βραστή πατάτα 60γρ.φέτα 2κ.σ.γιαούρτι Χυμό μισού λεμονιού Αλατοπίπερο 1/4κ.γλ.μπούκοβο 2κ.σ.μέλι 1/4κ.γλ.τσίλι σκόνη 2κ.σ.λάδι
Διαβάστε περισσότεραΧούμους φασολιών με παρμεζάνα
1 ½ φλ.βρασμένα φασόλια 1/4φλ.ζωμός λαχανικών 2κ.σ.λάδι Αλατοπίπερο 4λιαστές ντομάτες 1/4φλ.παρμεζάνα τριμμένη Χυμός 1 λεμονιού 3σκελ.σκόρδο 1κ.σ.μαϊντανός ψιλ/νος
Διαβάστε περισσότεραAdobo sauce
*Η σάλτσα αυτή , γνωστή στις Φιλιππίνες και με πολλές εκδοχές , είναι ένα είδος μαρινάδας, δηλαδή βύθισης των κύριων υλικών σε μια σάλτσα με βάση τη ρίγανη, το ξύδι, το σκόρδο, την πάπρικα , το αλάτι και φυσικά τις πιπεριές, ώστε να ενισχυθεί η γεύση τους. Επειδή παλιότερα το ...
Διαβάστε περισσότεραΜπρουσκέτα με λαχανικά της Ζαννέτ
1 μπαγκέτα μπαγιάτικη Για το μαρινάρισμα του ψωμιού 2κ.σ. λάδι 1 σκελ.κόρδο τριμμένη Αλάτι Πιπέρι 1κ.γλ.πάπρικα 1κ.γλ.πιπέρι καγιέν Για την επικάλυψη 1 καρότο 1 ντομάτα μέτρια 3 κρεμμυδάκια φρέσκα 1 σκελ.σκόρδο 1κ.γλ.τζίντζερ τριμμένο 2κ.σ. σέλινο Αλάτι Πιπέρι 2κ.σ. λάδι 1 φλ. γκούντα τριμμένο
Διαβάστε περισσότερα