Συνταγές από το πιάτο: Συνοδευτικό
Ανοιξιάτικα λαχανικά στο αλουμινόχαρτο
11/4/14 Ανοιξιάτικα λαχανικά στο αλουμινόχαρτο για να συνοδεύσουμε το αρνάκι ή το κατσικάκι και γιατί αγαπάμε την φρεσκάδα και τη νοστιμιά των εποχιακών υλικών. Γενικά είναι μια λύση για ότι λαχανικά έχουμε στο ψυγείο μας και μια θρεπτική αξιοποίηση τους, όχι μόνο για το τραπέζι του Πάσχα που δεν θέλουμε ...
Διαβάστε περισσότεραΤηγανιά γλυκοπατάτας νηστίσιμη ή μη
11/4/14 Τηγανιά γλυκοπατάτας νηστίσιμη ή μη ή αλλιώς μια τηγανιά πεντανόστιμη για όλα τα γούστα. Η γλύκα από την γλυκοπατάτα και η πικάντικη αίσθηση από την chilli sauce θα απογειώσουν το πιάτο σας, είτε θα βάλετε το αυγουλάκι είτε όχι. Στο ZannetCooks, δεν αφήνουμε κανέναν παραπονεμένο αλλά και κανέναν νηστικό!
Διαβάστε περισσότεραΠασχαλινή ρώσικη σαλάτα με ζυμαρικά
9/4/14 Πασχαλινή ρώσικη σαλάτα με ζυμαρικά , μια ακόμη πρόταση για το γιορτινό τραπέζι από το ZannetCooks. Μια παραλλαγή της κλασικής ρώσικης σαλάτας που γίνεται συνήθως με πατάτα που ενδείκνυται και για τους μικρούς μας φίλους. Απέρριψα το κρεμμυδάκι για αυτό ακριβώς το λόγο αλλά και για να έχει μια ...
Διαβάστε περισσότεραΣκορδάκια confit
7/4/14 Η λέξη προέρχεται από το γαλλικό ρήμα confire (για την προετοιμασία), η οποία με τη σειρά της προέρχεται από τη λατινική λέξη (conficere), που σημαίνει “να κάνει, να παράγει, να κάνει, να προετοιμάσει”. Σαν τεχνική εφαρμόστηκε για πρώτη φορά κατά το μεσαίωνα σε φρούτα για μεγαλύτερο χρόνο συντήρησης. Γενικότερα ...
Διαβάστε περισσότεραΔροσερή σαλάτα με τα υλικά από το τζατζίκι
5/4/14 Δροσερή σαλάτα με τα υλικά από το τζατζίκι, δηλαδή ένα εναλλακτικό θα λέγαμε τζατζίκι που σερβίρεται εξίσου ευχάριστα σαν ορεκτικό αλλά και σαν σαλάτα. Ιδανικό για το τραπέζι του Πάσχα, όσο θα ψήνεται το αρνάκι και όλων της λογής τα καλούδια του λαμπριάτικου τραπεζιού αλλά και ευχάριστη έκπληξη για ...
Διαβάστε περισσότεραΚουσκούς με καπνιστή πέστροφα και ψητά μήλα
3/4/14 Κουσκούς με καπνιστή πέστροφα και ψητά μήλα για σήμερα φίλοι μου και θέλω να πιστεύω ότι μόνο και μόνο από τα τόσο ζωηρά και λαμπερά χρώματα που βλέπετε στις φωτογραφίες θα σας ανοίξει αμέσως η όρεξη να το δοκιμάσετε. Το χρώμα στη ζωή και στο τραπέζι μας είναι για ...
Διαβάστε περισσότεραKeep calm με σαλάτα βαλεριάνα
28/3/14 Keep calm με σαλάτα βαλεριάνα και δεν είναι καθόλου τυχαίος ο τίτλος. Όλοι ξέρουμε τις καταπραϋντικές και ηρεμιστικές ιδιότητες του συγκεκριμένου φυτού. Υπάρχει σε διάφορες μορφές στην αγορά (χάπι, αφέψημα κ.λ.π.) αλλά σε σαλατικό είναι για μένα ότι καλύτερο. Τρυφερά φύλλα, απαλή γεύση και ταιριαστή παντού. Εσείς δεν την ...
Διαβάστε περισσότεραDip κολοκύθας με γιαούρτι και ταχίνι
27/3/14 Dip κολοκύθας με ταχίνι και γιαούρτι. Θρεπτικό, νόστιμο και εύκαιρο στο ψυγείο μας σαν σνακ για όλες τις ώρες. Αν δε, παραλείψουμε το γιαούρτι, έχουμε ένα νηστήσιμο ντιπάκι για τα λαχανικά ή το φρυγανισμένο ψωμί μας ή ακόμα και ένα ορεκτικό για να ξεκινήσει νόστιμα το τραπέζι που θα ...
Διαβάστε περισσότεραΠορτοκαλί ψητά λαχανικά με tapenade
26/3/14 Πάει και η25η Μαρτίου φίλες και φίλοι και αν το καταλάβατε οδεύουμε ολοταχώς για το Πάσχα. Μπήκαμε για τα καλά στην Άνοιξη και ελπίζω να έχει «ανοίξει» μαζί της και η διάθεση σας. Όμορφες ,ηλιόλουστες μέρες. Γλυκές νύχτες και άντε να συγκεντρωθούμε στις υποχρεώσεις μας και τις δουλείες μας, ...
Διαβάστε περισσότεραΣκορδαλιά με πατάτα και αμυγδαλόψιχα
25/3/14 Τι άλλο; Σκορδαλιά αφού η μέρα το επιτάσσει . Σκορδαλιά με πατάτα και αμυγδαλόψιχα και ψητό σκόρδο για πιο ελαφριά γεύση! Χρόνια πολλά σε όλους! Καλά να περάσετε ότι και να κάνετε!
Διαβάστε περισσότερα