Συνταγές από το πιάτο: Συνοδευτικό
Πικάντικα μαυρομάτικα φασόλια με μπέικον
250γρ.μαυρομάτικα φασόλια 1κρεμμύδι ψιλ/νο 1φλ.χυμός ντομάτας 1καρότο κομμένο σε ροδέλες 1πιπεριά Φλωρίνης από βάζο ψιλ/νη 1κ.σ.πάπρικα 1/2κ.γλ.μπούκοβο Λάδι Αλατοπίπερο
Διαβάστε περισσότεραΦακές σαλάτα με φρέσκο ανθότυρο και μυρωδικά
1 1/2φλ.φακές βρασμένες και σουρωμένες 150γρ.φρέσκο ανθότυρο 4φρέσκα κρεμμύδια ψιλ/να 1/4φλ.φουντούκια χοντροτριμμένα 1κ.σ.δυόσμο Αλατοπίπερο ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ 1/2φλ.λάδι 2κ.σ.ξύδι Αλατοπίπερο 2σκελ.σκόρδο λιωμένες 1/2κ.γλ.κύμινο 1/2κ.γλ.πάπρικα
Διαβάστε περισσότεραΦακές κάρυ με σιτάρι
2 καρότα 1 σέλινο 1 κρεμμύδι 2 σκελίδες σκόρδο 300 γραμμ. φακές 80 γραμμ. σιτάρι 2 κοφτές κουταλιές της σούπας κάρυ σε σκόνη λίγο μπούκοβο μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο ελαιόλαδο αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Διαβάστε περισσότεραΜαυρομάτικα φασόλια με πιπεράτη σάλτσα
1/2κιλό μαυρομάτικα φασόλια βρασμένα 1κρεμμύδι ψιλ/νο Λάδι 2φλ.χυμός ντομάτας και 1 φρέσκια μεγάλη τριμμένη στον τρίφτη 1/2κ.γλ.μπαχάρι 1κ.γλ.κανέλα Αλατοπιπερο 1κ.γλ.πάπρικα 1κ.γλ.πιπέρι καγιέν 1/2ματσάκι μαιντανός ψιλ/νος
Διαβάστε περισσότεραΦακές με κολοκυθάκι και dressing μελιού
1 1/2φλ.φακές βρασμένες 1κρεμμύδι μικρό ψιλ/νο 1καρότο κομμένο σε λεπτές ροδέλες 1κολοκυθάκι κομμένο σε λεπτές ροδέλες 1ντομάτα ψιλ/νη 2κ.σ.σταφίδες 2κ.σ.σέλινο ψιλ/νο ΓΙΑ ΤΟ DRESSING 1σκελ.σκόρδο λιωμένη Λάδι 2κ.σ.χυμό λεμονιού 1κ.σ.ξύδι balsamico 1κ.γλ.μέλι 1/2κ.γλ.ρίγανη Αλατοπίπερο
Διαβάστε περισσότεραΜαυρομάτικα με ντοματίνια
1 1/2φλ.μαυρομάτικα φασόλια βρασμένα 3κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλ/να 12 ντοματίνια κομμένα στη μέση 2κ.σ.άνιθος ψιλ/νος 2κ.σ.κάππαρη Λάδι Ξύδι Αλατοπίπερο
Διαβάστε περισσότεραΦάβα με βλίτα
250γρ.φάβα 2κρεμμύδια κομμένα σε φέτες 900γρ.ζωμός λαχανικών ή νερό Αλατοπίπερο 1φύλλο δάφνης Χυμός λεμονιού 1 ½ φλ.βρασμένα και ψιλ/να βλίτα Λάδι
Διαβάστε περισσότεραΧριστουγεννιάτικο και χορτοφαγικό πιλαφάκι
3 φλιτζ. ρύζι μπασμάτι 2 λίτρα νερό 1 κ.σ. αλάτι 1 φλιτζ. αποξυραμένα βερύκοκα 1/2 κούπα τσαγιού σταφίδα (μαύρη) 1/2 κούπα τσαγιού ψιλοκομμένα δαμάσκηνα 1/2 φλιτζ. βούτυρο 1 κ.γ. κάρδαμο (σπασμένα σποράκια) 1 κ.γ. πιπέρι μαύρο 1 κούπα τσαγιού φιστίκια Αιγίνης -1 1/2 κούπα τσαγιού καθαρισμένο ρόδι
Διαβάστε περισσότεραΠιλάφι με φιδέ και ρόδι
250γρ.ρύζι κίτρινο 2κ.σ.φρέσκο βούτυρο 1 ρόδι 150γρ.φιδέ 1κ.σ.βούτυρο ελαιόλαδο αλατοπίπερο 4-5 ζωμός κοτόπουλου χλιαρός
Διαβάστε περισσότεραΛαλάγγια ή τηγανίδες
λαλάγγια ή τηγανίτες όπως τα έλεγαν στη Μάνη, αποτελούσαν εθνική παράδοση για την περιοχή και δεν έλειπαν από κανένα σπίτι κατά την διάρκεια των μεγάλων θρησκευτικών εορτών. Την παραμονή, όλες οι νοικοκυρές άφηναν κάθε άλλη ασχολία και έδιναν προτεραιότητα στην παρασκευή των τηγανίδων. Οι ποσότητες ήταν μεγάλες, διότι οι οικογένειες ...
Διαβάστε περισσότερα