Συνταγές από την κουζίνα: Για Χορτοφάγους
Γεμιστά της Κυριακής & Light thousand islands dressing
17/11/13 Τα κυριακάτικα τραπέζια δεν έχουν πάντα κρέας, ειδικά όταν η μαγείρισσα του σπιτιού, δεν είναι και μεγάλη λάτρης! Απλά και σχεδόν παραδοσιακά γεμιστά –με τα μανιτάρια να σπάνε λίγο την παράδοση. Γεμιστά της Κυριακής ή της Δευτέρας ή όποιας μέρας θέλουμε, για ένα υγιεινό και πλήρες πιάτο που μας ...
Διαβάστε περισσότεραΒελουτέ σούπα γλυκοπατάτας Νάξου με πράσο
13/11/13 Κοιμόμαστε με τον κατακλυσμό, ξυπνάμε με την λιακάδα. Τι είναι και αυτά τα καιρικά φαινόμενα; Ξυπνάς, ρίχνει καρέκλες, ντύνεσαι, αδιάβροχο, ομπρέλα, μπότες, έξω ήλιος… καλά είναι όμως, έχει την πλάκα του. Εμείς προχθές βράδυ ξεκινήσαμε από Γλυφάδα με την νεροποντή και τον πανικό στους δρόμους να πάμε Κορυδαλλό σε ...
Διαβάστε περισσότεραΦοκάτσια μεσογειακή με ψητές πιπεριές
12/11/13 Ένα εκλεκτό ψωμί για σήμερα στο τραπέζι μας, που είναι τελικά κάτι μεταξύ ιταλικής φοκάτσιας και της δικής μας λαγάνας. Μεσογειακή focaccia θα έλεγα, μιας και τα υλικά είναι κοινά και για τις δυο χώρες. Ρίχνουμε τον ηλιόσπορο , τον παπαρουνόσπορο , τις πιπεριές και την πάπρικα χωρίς να ...
Διαβάστε περισσότεραΣούπα από ψητές πιπεριές με καπνιστή πάπρικα
10/11/13 Θα είμαι ειλικρινής, γιατί δεν μπορώ να σας πω ψέματα. Η 13χρονη αδελφή μου ποστάρει εδώ και κάτι μέρες το countdown των ημερών μέχρι τα Χριστούγεννα. Είναι λοιπό σαν τις διαφημίσεις του Jumbo. Θες δεν θες, αρχίζεις να μετράς και εσύ αντίστροφα. Και δεν είναι και πολύ άσχημα αλλά ...
Διαβάστε περισσότεραΡιζότο με κολοκύθα, μανιτάρια και τυρί κρέμα
2/11/13 Έχω ερωτευτεί αυτές τις κολοκύθες που κυκλοφορούν στην αγορά αυτή την περίοδο. Σε όλα τα μεγέθη και τόσοοοο χαριτωμένες. Αν δεν είχα καθιερώσει να κάνω τα ψώνια μου με τα πόδια για να αγοράζω μόνο ότι μπορώ να κουβαλήσω (σκεφτείτε το, είναι μια άποψη οικονομίας, 7/10 την επόμενη έχω ...
Διαβάστε περισσότεραΠατέ ελιάς με αγκινάρες
31/10/13 Η εβδομάδα τελειώνει και η ενασχόληση μου με τις ελιές, καλά κρατεί…αχαχαχαχα. Σας είπα εγώ, μην μου δώσετε ένα υλικό το κάνω «σούπα»( σούπα ελιάς; Μμμ..θα το σκεφτώ!), το εξαντλώ, το αφομοιώνω κανονικά! Εσάς δεν σας ρώτησα όμως; Τι σχέση έχετε με τις ελιές; Και μη μου πείτε αδιάφορη..θα ...
Διαβάστε περισσότεραTapenade με διάφορες ελιές
30/10/13 Και συνεχίζουμε ακάθεκτοι με τα πατέ, tapenade, pesto και ότι μπορεί να γίνει η δόλια ελιά, που έχει λιώσει στην κυριολεξία, στα χέρια μου τις τελευταίες μέρες! 150gr. Ελιές μαύρες, χωρίς κουκούτσι 150gr. Ελιές πράσινες, χωρίς κουκούτσι 2-3 σκελίδες σκόρδο 3 κουταλιές της σούπας κάππαρη 1 πιπεριά Φλωρίνης, καθαρισμένη ...
Διαβάστε περισσότεραTapenade πράσινης ελιάς με πιπεριές
29/10/13 Ελίαση και όχι ηλίαση , ευτυχώς, έχω πάθει τον τελευταίο καιρό. Γενικότερα όταν μου προκύπτει πληθώρα από κάποιο υλικό το εξαντλώ μέχρι τελικής πτώσεως! Ντομάτες, πιπεριές και διάφορα λαχανικά από το χωρίο, φρούτα- δώρο από κάποιους οικογενειακούς φίλους, ελιές που είχα μαζέψει από το κτήμα του μπαμπά μου κάποια ...
Διαβάστε περισσότεραΜεθυσμένες vegetarian χυλοπίτες ή drunken noodles
28/10/13 Πολλές θεωρίες υπάρχουν για την ονομασία του συγκεκριμένου πιάτου, Κινέζικης προέλευσης αλλά με πολλά μεσογειακά υλικά στην εξέλιξη της. Μια από τις εκδοχές για την προέλευση του ονόματος αλλά και του ίδιου του πιάτου, αναφέρει ότι επινοήθηκε από κάποιον που επέστρεψε σπίτι μεθυσμένος αλλά και πεινασμένος για κάτι εύκολο ...
Διαβάστε περισσότεραΜαριναρισμένη σαλάτα κουνουπιδιού με μήλο και σολομό
Μήλο ξανά στη σαλάτα μας. Γιατί ένα μήλο την ημέρα μπορεί να κάνει το γιατρό πέρα αλλά 2 μήλα έχουν εγγυημένα αποτελέσματα! Αν δεν μας αρέσει ο σολομός όπως την συνδυάσαμε στη συνταγή μπορούμε να την φάμε σκέτη, με φρεσκοψημένο ψωμάκι, με κάποιο καπνιστό τυράκι ή αλλαντικό ή ότι άλλο ...
Διαβάστε περισσότερα