Συνταγές από την κουζίνα: Για Χορτοφάγους
Κερσοπιτάκια εύκολα
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ 1/2φλ.ηλιέλαιο 1/2φλ.λευκό κρασί 350γρ.(περίπου)αλεύρι που φουσκώνει μόνο του) 1κ.σ.ζάχαρη ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ 1βάζο μαρμελάδα κεράσι Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Διαβάστε περισσότεραΣοκολατένια μαρμελάδα ξινόμηλου
1κιλό ξινόμηλα κομμένα σε πολύ μικρά κυβάκια 1/2κιλό ζάχαρη Το χυμό και το ξύσμα 1 λεμονιού 3κ.σ.κακάο
Διαβάστε περισσότεραΚανελλάτη μαρμελάδα μήλου
15κόκκινα μήλα (περίπου 1250γρ.) 700γρ.ζάχαρη ή το 80% των μήλων αφού βράσουν 2φλ.του καφέ νερό Το χυμό 1 λεμονιού 2ξυλάκια κανέλλας
Διαβάστε περισσότεραΚαρότο γλυκό του κουταλιού
Καρότα (τα ζυγίζουμε αφού τα καθαρίσουμε) Ζάχαρη (όσο ζυγίζουν και τα καθαρισμένα καρότα) Νερό (όσο ζυγίζουν τα καθαρισμένα καρότα) 2βανίλιες Χυμό 1 λεμονιού 15γαρύφαλλα (περίπου) 1ξυλάκι κανέλας
Διαβάστε περισσότεραΚουλουράκια μαμας Ελένης
4 ποτηρια ελαιόλαδο 2 ποτήρια ζάχαρη 1 ποτήρι καβουρντισμένο σουσάμι 1 κ.γ. μπέκιν 1κ.γ. αμμωνία 1 μεγάλο κουτάκι μπύρας 2 κ.σ. κοπανισμένο γαρύφαλλο με κανέλα 2 κιλά αλεύρι μαλακό
Διαβάστε περισσότεραΧειμωνιάτικη μαρμελάδα
6καρότα 2μήλα 2πορτοκάλια Χυμό 1 λεμονιού 2 ½ φλ.ζάχαρη 3φλ.νερό
Διαβάστε περισσότεραΜπάρες με μέλι και ξηρούς καρπούς
300γρ.κουβερτούρα 1φλ.φουντούκια και αμυγδαλόψιχα τριμμένα 1/2φλ.αμύγδαλα και αμυγδαλόψιχα χοντροτριμμένα 1κ.σ.λάδι 4κ.σ.μέλι
Διαβάστε περισσότεραΤαχινοχαλβάς
1φλ.ταχίνι 1 1/2φλ.σιμιγδάλι ψιλό 1/2φλ.αμύγδαλα τριμμένα ΣΙΡΟΠΙ 2φλ.νερό 1 1/2φλ.ζάχαρη Ξύσμα από 1 λεμόνι 1ξυλάκια κανέλας 5καρφάκια γαρύφαλλο Κανέλα για το σερβίρισμα Γλυκό του κουταλιού της αρεσκείας μας
Διαβάστε περισσότεραΣιροπιαστό γλυκό με ταχίνι
σιροπιαστό γλυκό με ταχίνι 1φλ.ταχίνι 1φλ.χλιαρό νερό 1/2φλ.ζάχαρη 1/2φλ.καρύδια τριμμένα 1/2φλ.σταφίδες ξανθές Χυμό 1λεμονιού Χυμό και ξύσμα 1 πορτοκαλιού 2κ.γλ.σόδα μαγειρικής 1κ.γλ.κανέλα 2φλ.αλεύρι 2κ.σ.κονιάκ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ 1φλ.ζάχαρη 2/3φλ.νερό Χυμό 1 λεμονιού λάδι
Διαβάστε περισσότεραΦρουτοσαλάτα με μέλι
4φέτες ανανά κομμένες στα 3 1μπανάνα κομμένη σε ροδέλες 1πορτοκάλι χωρισμένο σε κομμάτια Χυμό από 1 λεμόνι 2κ.σ.μέλι Σουσάμι για το σερβίρισμα
Διαβάστε περισσότερα