Συνταγές από την κουζίνα: Για Χορτοφάγους
Σπανακόπιτα σουφλέ
1 κιλό σπανάκι χοντροκομμένο 6 κρεμμυδάκια φρέσκα ½ ματσάκι άνηθο λίγα φυλλαράκια δυόσμου 1 φλιτζάνι κατίκι 6 αβγά (χωριστά τους κρόκους από τα ασπράδια) 2 φλιτζάνια γάλα 2 κουτ. σούπας βούτυρο 2 κουτ. σούπας αλεύρι λίγο αλάτι και πιπέρι ελαιόλαδο για τα φύλλα
Διαβάστε περισσότερα“Γυμνή” τάρτα με σπανάκι
400γρ.σπανάκι 2κ.σ.λάδι 4 φρέσκα κρεμμύδια 3κ.σ. αλεύρι 4κ.σ.φρυγανιά 1 ½ φλ.τυριά τριμμένα 3κ.σ. άνιθος 1κ.σ. βασιλικός 3 αυγά 1/2φλ.γάλα αλατοπίπερο
Διαβάστε περισσότεραΤάρτα με πράσο και τυριά
1 μεγάλο χοντρό πράσο, καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές ροδέλες 1 κτ της σούπας ελαιόλαδο ή σησαμέλαιο Αλάτι και πιπέρι 1/2 φλιτζάνι τριμμένη φέτα ½ φλιτζάνι τριμμένο κασέρι ½ φλιτζάνι τριμμένη γραβιέρα 1 μεγάλο αβγό ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος ½ κτ του γλυκού μοσχοκάρυδο Για την επιφάνεια: ½ φλιτζάνι φέτα ...
Διαβάστε περισσότεραΤάρτα με ντομάτες, μουστάρδα και γραβιέρα
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ 200γρ.αλεύρι 100γρ.βούτυρο παγωμένο από το ψυγείο 50γρ.παρμεζάνα τριμμένη 1 αυγό ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ 1 ντομάτα σε ροδέλες 2κ.σ. μουστάρδα πικάντικη 100γρ.πεκορίνο Αμφιλοχίας τριμμένο 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλ/νη 1 κρεμμύδι κομμένο σε φετούλες Λίγο λάδι 2κ.σ. ελιές πράσινες σε ροδέλες 1κ.σ. βασιλικός ξερός Αλατοπίπερο
Διαβάστε περισσότεραΑναποδογυριστή τάρτα με ντομάτες και εστραγκόν
1 φύλλο σφολιάτας 4 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε χοντρές ροδέλες 2κ.σ. εστραγκόν 1κ.σ. γεμάτη βούτυρο Balsamino Αλάτι χοντρό πιπέρι 4κ.σ. γραβιέρα τριμμένη
Διαβάστε περισσότεραΤάρτα με κολοκυθάκια και παρμεζάνα
1 φύλλο σφολιάτας 3 κολοκυθάκια σε λεπτές ροδέλες 2σκελ.σκόρδο λιωμένες Αλατοπίπερο Λίγο λάδι 200γρ.τυρί κρέμα 100γρ.παρμεζάνα τριμμένη
Διαβάστε περισσότεραΧορτόπιτα με πλιγούρι και φέτα της Ζαννέτ
700γρ.χόρτα διάφορα της προτίμησης σας, βρασμένα και ψιλοκομμένα 1 κρεμμύδι ψιλ/νο 3φρέσκα κρεμμύδια ψιλ/να ½ ματσάκι άνηθος 2 αυγά 1/2φλ.πλιγούρι 1φλ.φέτα τρίμμα Λάδι Αλατοπίπερο ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΛΛΑ 1φλ.λάδι 1φλ.γάλα 700γρ.αλεύρι Αλάτι ½ φακελάκι μαγιά 1 ποτήρι νερό ή όσο σας χρειαστεί για το ζύμωμα
Διαβάστε περισσότεραΤυρόπιτα ξεσκέπαστη με ανθότυρο και μυζήθρα
1πακ.φύλλο κρούστας χονδρό- χωριάτικο (5 φύλλα) 1/2κιλό ανθότυρο θρυμματισμένη 150γρ.μυζήθρα τριμμένη ξερή 4αυγά 1/2φλ.βούτυρο λιωμένο & 2κ.σ.λάδι 1 αυγό ανακατεμένο με 1/2φλ.γάλα Σουσάμι για το πασπάλισμα Tips: Αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο δυόσμο και πιπεράκι. Αλάτι δεν σας προτείνω..είναι αρκετά αλμυρή η μυζήθρα!
Διαβάστε περισσότεραΤάρτα με κρεμμύδια και ροκφόρ
1φύλλο σφολιάτας 750γρ.κρεμμύδια κομμένα σε φέτες 200γρ.ροκφόρ θρυμματισμένο Λάδι Αλατοπίπερο 2κ.σ.θυμάρι
Διαβάστε περισσότεραTarte tatin με κρεμμύδια και κατσικίσιο τυρί
1φύλλο σφολιάτας 750γρ.κρεμμύδια μικρά κομμένα στη μέση 2κ.σ.βούτυρο 2κ.σ.λάδι 1/2φλ.balsamico 3κ.σ.ζάχαρη καστανή 2κ.σ.θυμάρι Αλατοπίπερο 150γρ.κατσικίσιο τυρί λιωμένο με το πιρούνι 4κ.σ.γιαούρτι στραγγιστό 1κ.γλ.θυμάρι 1κ.γλ.βασιλικός 1κ.γλ.μαντζουράνα 1κ.γλ.δυόσμος
Διαβάστε περισσότερα