Συνταγές από την κουζίνα: Για Χορτοφάγους
Πίτα “γεμιστά”
1πακ.φύλλο σφολιάτας 1μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο 1φλ.ρύζι για γεμιστά 2κ.σ.κουκουνάρι 2κ.σ.σταφίδες 1/2ματσάκι μαιντανός ψιλ/νος Λάδι Αλατοπίπερο 2ντομάτες τριμμένες 1φλ.γκούντα τριμμένο(προαιρετικά)
Διαβάστε περισσότεραΚρεμμυδόπιτα χωρίς φύλλο
1κιλό κρεμμύδια κομμένα σε φέτες Λάδι Αλατοπίπερο 1/2κ.γλ.κανέλα 1/2κ.γλ.μπαχάρι 3φλ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 1/2φλ.γάλα 4αυγά χτυπημένα 1κ.σ.δυόσμο
Διαβάστε περισσότεραΤάρτα με σπανάκι και ελιές
1πακ.σφολιάτα 400γρ.σπανάκι 12ελιές χωρίς κουκούτσι, ψιλ/νες 4φρέσκα κρεμμύδια ψιλ/να 4κ.σ.άνιθος ψιλ/νος 250γρ.ανθότυρο Λάδι Αλατοπίπερο 6κ.σ.γκούντα τριμμένο
Διαβάστε περισσότεραΠατατόπιτα στριφτή
1πακ.φύλλο κρούστας 5πατάτες βρασμένες και πολτοποιημένες 3αυγά 1/2φλ.αλεύρι 1/2φλ.λάδι 1/3 ματσάκι άνηθο ψιλ/νο 2σκελ.σκόρδο λιωμένες Αλατοπίπερο 1φλ.κασέρι τριμμένο 1φλ.γάλα
Διαβάστε περισσότεραΠιτάκια με κατσικίσιο τυρί και προσούτο
1/2πακ.φύλλο χωριάτικο για πίτες 1κ.σ.θυμάρι 150γρ.προσούτο 200γρ.κατσικίσιο τυρί σε κορμό
Διαβάστε περισσότεραΚαλαμποκόπιτα με σπανάκι
1κιλό γάλα 1/2κιλό καλαμποκάλευρο 250γρ.κασέρι τριμμένο 300γρ.φέτα θρυμματισμένη 1/2κιλό σπανάκι ζεματισμένο και χοντροκομμένο Λάδι 4αυγά χτυπημένα Αλατοπίπερο 1/2φλ.άνηθο ψιλ/νο 1κρεμμύδι ψιλ/νο
Διαβάστε περισσότεραΠιτάκια ανθότυρου με σουσάμι
1πακέτο χωριάτικο φύλλο 350γρ.ανθότυρο 1κ.γλ.κύμινο 1αυγό 3κ.σ.δυόσμος ψιλ/νος Αλατοπίπερο Λάδι για το άλειμμα Σουσάμι
Διαβάστε περισσότεραΠίτα με βλίτα και ρύζι
1φλ.ρύζι 1/2κιλό βλίτα Λάδι 3κρεμμύδια τριμμένα 2ντομάτες τριμμένες 2κ.σ.καρύδια χοντροτριμμένα 1πακ.φύλλο σφολιάτας Σουσάμι αλατοπίπερο
Διαβάστε περισσότεραΓυμνή τυρόπιτα με γιαούρτι και δυόσμο
1/2κιλό γιαούρτι 4αυγά Λίγο βούτυρο για το ταψί 1κ.σ.δυόσμος ξερός Αλατοπίπερο 1 ½ ποτήρι του νερού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 400γρ.φέτα θρυμματισμένη 250γρ.γκούντα τριμμένο
Διαβάστε περισσότεραΜελιτζανόπιτα με ρύζι
2μεγάλες μελιτζάνες Λάδι Αλατοπίπερο 1φλ.φέτα θρυμματισμένη 1/2φλ.γκούντα τριμμένο 3αυγά 1φλ.φρυγανιά τρίμμα 2κ.σ.δυόσμος ξερός 1/2ρύζι Καρολίνα 2κρεμμύδια τριμμένα
Διαβάστε περισσότερα