Συνταγές από την κουζίνα: Για Χορτοφάγους
Αλμυρά brownies με ντοματίνια και πατάτα
2φλ.γιαούρτι 2/3φλ.αλεύρι 3αυγά χτυπημένα 3φρέσκα κρεμμύδια ψιλ/να Αλατοπίπερο 3κ.σ.μαϊντανός ψιλ/νος 1φλ.ντοματίνια ψιλ/να 1μεγάλη πατάτα βρασμένη και κομμένη σε φέτες 1φλ.γκούντα ή μοτσαρέλα τριμμένη Λάδι και φρυγανιά για το ταψί
Διαβάστε περισσότεραΛαχανόπιτα με φέτα
1δόση σπιτικό φύλλο για πίτες (2φύλλα) Λάδι Αλατοπίπερο 1μικρό λάχανο ψιλ/νο 3κ.σ.σέλινο ψιλ/νο 3καρότα τριμμένα 1 ½ φλ.φέτα θρυμματισμένη 1κ.γλ.μπούκοβο 1κρεμμύδι ψιλ/νο 1αυγό χτυπημένο
Διαβάστε περισσότεραΓαλέτα με πράσο και φέτα
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ 2φλ.αλεύρι 1/2κ.γλ.αλάτι 1πρέζα ζάχαρη 1/3φλ.βούτυρο παγωμένο κομμένο σε μικρά κομμάτια 1/3φλ.κρύο νερό 1αυγό χτυπημένο ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ 2πράσα κομμένα σε ροδέλες 2κ.σ.βούτυρο 1/2ποτήρι λευκό κρασί 100γρ.κρέμα γάλακτος 120γρ.φέτα θρυμματισμένη 1κ.γλ.θυμάρι 1κ.σ.μαϊντανός ψιλ/νος Αλατοπίπερο Tips: *Galette είναι όρος της γαλλικής κουζίνας για τη στρογγυλή ή ελεύθερης μορφής επίπεδη ...
Διαβάστε περισσότεραΠρασοτυρόπιτα με χυλό
4πράσα κομμένα σε ροδέλες 150γρ.φέτα θρυμματισμένη Λάδι Αλατοπίπερο ΓΙΑ ΤΟ ΧΥΛΟ 1/2φλ.αλεύρι 1πρέζα αλάτι 2αυγά χτυπημένα 3/4φλ.γάλα 1κ.σ.λάδι
Διαβάστε περισσότεραΠρασόπιτσα
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ 1κ.γλ.μέλι 1κ.σ.μαγιά 1/4φλ.χιαρό νερό 2/4φλ.μπύρα 2κ.σ.λάδι 1πρέζα αλάτι 3φλ.αλεύρι ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ 2πράσα κομμένα σε ροδέλες 3φρέσκα κρεμμύδια ψιλ/να 1κρεμμύδι κομμένο σε φέτες 1κ.σ.θυμάρι 1/2κ.σ.εστραγκόν Αλατοπίπερο Λάδι 1 ½ φλ.γκούντα τριμμένο 1/2φλ.φέτα θρυμματισμένη
Διαβάστε περισσότεραΤραχανόπιτα με πράσο
2πράσα κομμένα σε ροδέλες 1 ½ φλ.αλεύρι 1 ½ φλ.τραχανά ξινό 1κ.γλ.μπέικιν πάουντερ Αλατοπίπερο 1φλ.φέτα θρυμματισμένη 1/2φλ.λάδι και λίγο ακόμα για το ταψί και το τηγάνι Νερό όσο πάρει
Διαβάστε περισσότεραΛαχανόπιτα με σελινόριζα
1πακέτο χωριάτικο φύλλο για πίτες (περιέχει 5 φύλλα) Λάδι Αλατοπίπερο 3φλ.λάχανο ψιλ/νο 1μεγάλο πράσο κομμένο σε ροδέλες 1μικρή σελινόριζα τριμμένη 1μεγάλο καρότο τριμμένο 1/2φλ.νερό 1φλ.φέτα θρυμματισμένη 1/2φλ.κασέρι τριμμένο 3αυγά
Διαβάστε περισσότεραΠατατόπιτα γυμνή με πολλά τυριά
800γρ.πατάτες βρασμένες και πολτοποιημένες σε πουρέ 3κ.σ.λάδι και λίγο ακόμα για το ταψί Φρυγανιά τρίμμα για το ταψί 1/2φλ.ανθότυρο θρυμματισμένο 1 ½ φλ. διάφορα τυριά τριμμένα (εγώ έβαλα ότι είχα στο ψυγείο, ρεγκάτο, πεκορίνο, γκούντα και γραβιέρα) 1κρεμμύδι κομμένο σε φέτες 4αυγά χτυπημένα 1/2φλ.γάλα
Διαβάστε περισσότεραPizza το Σαββατόβραδο
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ 2φλ.αλεύρι 1κ.γλ.αλάτι 1/2κ.γλ.ζάχαρη 100γρ.γιαούρτι 1/3φλ.λάδι 3κ.σ.μαγιά 1/2φλ.νερό χλιαρό ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ Σάλτσα ντομάτας Μοτσαρέλα τριμμένη 20ντοματίνια κομμένα στη μέση 2μεσαία κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές ροδέλες 1μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες 1φλ.μανιτάρια κομμένο σε φέτες Αλατοπίπερο ή κόκκινο πιπέρι Ρόκα χοντροκομμένη Λίγη παρμεζάνα τριμμένη
Διαβάστε περισσότεραΦακόρυζο
250 γρ. φακές 1 λίτρο ζωμός λαχανικών 1 δαφνόφυλλο 50 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα 250 γρ. ρύζι μακρύκοκκο, για πιλάφι 1 κουτ. σούπας ξερός δυόσμος αλατοπίπερο λίγος χυμός λεμονιού (προαιρετικά), για το σερβίρισμα
Διαβάστε περισσότερα