Συνταγές από την κουζίνα: Για Χορτοφάγους
Μανούρι με μέλι και σουσάμι
1 αβγό 1 ποτήρι κρασιού γάλα 1 ποτήρι κρασιού ηλιέλαιο αλάτι πιπέρι μέλι 2 χούφτες άσπρο σουσαμάκι 1 χούφτα μαύρο σουσαμάκι 200 γρ. μανούρι σε ροδέλα λίγο αλεύρι
Διαβάστε περισσότεραΣουφλέ με ροκφόρ
2 μεγάλες πατάτες 1/3 φλιτζανιού του τσαγιού κρέμα γάλακτος 80 γρ τυρί ροκφόρ 100 γρ τυρί κίτρινο μαλακό 4 αυγά αλάτι και πιπέρι
Διαβάστε περισσότεραΠικάντικα μανιτάρια γεμιστά με γραβιέρα Κρήτης
16 μανιτάρια λευκά τσίλι σκόνη ή από βαζάκι 70 γρ. τυρί γραβιέρα Κρήτης 1 κ. σούπας μαϊντανό 1 μικρό κρεμμύδι αλάτι λίγο ελαιόλαδο
Διαβάστε περισσότεραΣφουγγάτο Κύθνου
500 γρ. λευκό μαλακό τυρί, όπως ξινομυζήθρα ή θρυμματισμένη φέτα και τυρί κρέμα ½ φλιτζ. ψιλοκομμένο άνηθο ½ φλιτζ. ψιλοκομμένο μαϊντανό ½-1 φλιτζ. αλεύρι, όσο χρειαστεί ½ φλιτζ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο 2 αυγά ελαφρά χτυπημένα αλάτι και πιπέρι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ή άλλο λάδι για τηγάνισμα
Διαβάστε περισσότεραΤηγανίτες λαχανικών special
3 μέτρια κολοκυθάκια 1 μέτρια πατάτα 1 πιπεριά κέρατο ψιλοκομμένη 1 μέτρια μελιτζάνα ψημένη ή τριμμένη 3-4 φρέσκα τρυφερά κρεμμυδάκια σε λεπτές ροδέλες 5-6 φυλλαράκια σπανάκι ½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο 2 κ.σ άνηθο ψιλοκομμένο 2 κ.σ δυόσμο φέσκο ψιλοκομμένο ή 1 κ.σ ξερό 2-3 αυγά 2 κ.σ φρυγανιά τριμμένη 2 ...
Διαβάστε περισσότεραΣπρινγκ ρόλς λαχανικών στον φούρνο
200 γρ. Καλαμπόκι κονσέρβας στραγγισμένο ½ κιλό λάχανο ψιλοκομμένο 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 2 πράσα ψιλοκομμένα 100 γρ. βούτυρο 2-3 σταγόνες κόκκινο ταμπάσκο 1 κουταλιά ζάχαρη 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό αλάτι, πιπέρι 400 γρ. φύλλο κρούστας
Διαβάστε περισσότεραΛόπκες-τυροκεφτέδες με μπύρα από τη Φλώρινα
2 κομμάτια τυρί φέτα θρυμματισμένη ή σε χονδρά κομμάτια ή μυζήθρα θρυμματισμένη ή φέτα και μυζήθρα θρυμματισμένη δυόσμο αλεύρι για πασπάλισμα για το κουρκούτι 1 φλιτζάνι αλεύρι με 1 κ.γ μπέικιν 2 αυγά 1σφηνάκι μπύρα
Διαβάστε περισσότεραΡεβιθοκεφτέδες
2 φλ.ρεβύθια βρασμένα 2 πατάτες βρασμένες 1 κρεμμύδι 2 σκελ.σκόρδο 2 αυγά 2κ.σ.εβαπορέ Αλατοπίπερο Κύμινο δυόσμος 1 1/2φλ.σιμιγδάλι αλεύρι για το τηγάνισμα
Διαβάστε περισσότεραΠολέντα με μανιτάρια
Tips: Πολέντα, δηλαδή χυλό από βρασμένο καλαμποκίσιο σιμιγδάλι, δεν τρώνε μόνο οι Ιταλοί. Κι εμείς οι Ελληνες έχουμε πολλές εκδοχές του χυλού, που εμφανίζεται με διαφορετικά ονόματα: κατσαμάκι τον αποκαλούν οι Θεσσαλοί, χαβίτσι οι Πόντιοι, μπγκρντάνι οι Βλάχοι. Το μαγείρεμα του δεν διαφέρει πολύ από τόπο σε τόπο. Συνήθως χοντροκομμένο ...
Διαβάστε περισσότεραΙσπανική τορτίγια
200ml ελαιόλαδο μισό κιλό καθαρισμένες και λεπτοκομμένες πατάτες 1 κουταλιά της σούπας φρεσκοκομμένος μαϊντανός 2 κομμένα κρεμμύδια 6 αυγά
Διαβάστε περισσότερα