Συνταγές από την κουζίνα: Ελληνική
Χορταστικές πατάτες με το κρέας που έμεινε
1μερίδα πατάτες τηγανητές 1μικρό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες Κρέας από ψητό που έμεινε, λιανισμένο 5ντοματίνια κομμένα στη μέη 6ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσι κομμένο σε ροδέλες 1κ.σ.φρέσκια ρίγανη ψιλ/νη Τυρί τριμμένο της αρεσκείας μας (προαιρετικά) αλατοπίπερο
Διαβάστε περισσότεραΠλούσιο πιάτο με τις βραστές πατάτες που έμειναν
2βραστές πατάτες κομμένες σε ροδέλες Λάδι για το τηγάνισμα 1/2πιπεριά κέρατο ψιλ/νη 6ντοματίνια κομμένα στη μέση 1μικρό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες 1/3φλ.γκούντα τριμμένο 3φέτες σαλάμι αέρος ψιλ/νο Αλατοπίπερο Πιπέρι καγιέν Μαϊντανός ψιλ/νος για το σερβίρισμα
Διαβάστε περισσότεραΑυγά που έμειναν με περίβλημα κιμά
4βραστά αυγά 2σκελ.σκόρδο λιωμένες 1κρεμμύδι τριμμένο Αλατοπίπερο 350γρ.κιμάς χοιρινός 1καρότο τριμμένο 2φρέσκα κρεμμύδια ψιλ/να 2κ.σ.soya sauce 1κ.σ.κονιάκ 1κ.σ.καστανή ζάχαρη 1/3κ.γλ.μοσχοκάρυδο 1/3κ.γλ.κουρκουμάς 1/3κ.γλ.ginger σκόνη Μια πρέζα κανέλα ΓΙΑ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ Κορν φλάουρ Φρυγανιά τρίμμα 2αυγά χτυπημένα Λάδι για το τηγάνισμα ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ Κέτσαπ Φρέσκια σαλάτα
Διαβάστε περισσότεραΡεβύθια σούπα της Ζαννέτ
1 1/2φλ.ρεβύθια 1 κρεμμύδι μικρό 2 μίσχους σέλερι 2 πράσα ελαιόλαδο αλατοπίπερο ρίγανη πάπρικα κύμινο 2 δαφνόφυλλα χυμό λεμονιού
Διαβάστε περισσότεραΦάβα
½ κιλό φάβα 5 φλ.νερό 1 κρεμμύδι τριμμένο Αλατοπίπερο Ρίγανη 3κ.σ. μαιντανός 4 φρέσκα κρεμμύδια Λάδι χυμό λεμονιού
Διαβάστε περισσότεραΦασόλια μαυρομάτικα με σπανάκι
1 1/2φλ.μαυρομάτικα φασόλια 3κ.σ. λάδι 2φλ.σπανάκι 2 σκελ.σκόρδο 2κ.σ.χυμό λεμονιού Αλατοπίπερο
Διαβάστε περισσότεραΦασολάδα χυλωμένη της Ζαννέτ
1 1/2 φλ.φασόλια 1συσκ.χυμό ντομάτας 1 κρεμμύδι 1 σκελ.σκόρδο ½ ματσάκι σέλινο ½ καυτερή πιπεριά αποξηραμένη 2 καρότα 4κ.σ. λάδι 4-5φλ.νερό Αλατοπίπερο
Διαβάστε περισσότεραΣαλάτα με ρεβύθια,πιπεριά Φλωρίνης και χόρτα
1 φλ.ρεβύθια βρασμένα ½ ματσάκι μαιντανός ψιλ/νος 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλ/να 1 πιπεριά Φλωρίνης από βάζο ψιλ/νη 1 φλ.αντίδια ή άλλα χόρτα βρασμένα και κομμένα Αλατοπίπερο 1κ.σ. κάππαρη 4 κ.σ. λάδι 2 κ.σ. χυμό λεμονιού 1κ.γλ.κύμινο 1κ.γλ. σκόρδο σκόνη
Διαβάστε περισσότεραΡεβύθια με πλιγούρι σούπα της Ζαννέτ
1/2φλ.πλιγούρι 2 φλ.ρεβύθια 2 φύλλα δάφνης 1φλ.λάδι 1 κρεμμύδι 2φλ.χυμός ντομάτας 2 σκελ.σκόρδο 1κ.σ.δυόσμο 1κ.γλ.πάπρικα 1 καυτερή πιπεριά Αλατοπίπερο Χυμό λεμόνι για το σερβίρισμα
Διαβάστε περισσότεραΤηγανίτες με φακές,σπανάκι και μυρωδικά
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ακόμα και τις φακές που περίσσεψαν από την προηγούμενη, αφού τις σουρώσουμε πρώτα. 1φλ.φακές βρασμένες και σουρωμένες 2φλ.σπανάκι κατεψυγμένο, αποψυγμένο 1 κρεμμύδι ψιλ/νο 3κ.σ.άνιθο ψιλ/νο 3κ.σ. λάδι 2 αυγά 4κ.σ.αλεύρι 1κ.σ.κόρν φλάουρ Αλατοπίπερο Λάδι για το τηγάνισμα
Διαβάστε περισσότερα