Συνταγές από την κουζίνα: Ελληνική
Άγριο ρύζι σαλάτα με φιλετάκια μοσχαρίσια και ψητά ροδάκινα
16/9/14 Άγριο ρύζι σαλάτα με φιλετάκια μοσχαρίσια και ψητά ροδάκινα. Ένα πιάτο θησαυρός στα μάτια και τη γεύση μας. Αξιοποιούμε το κρέας που έμεινε, ότι κι αν είναι αυτό και ετοιμάζουμε μια σαλάτα – γεύμα , που εντυπωσιάζει, μα πάνω απ’ όλα χορταίνει υγιεινά. Για τη σαλάτα: 1 φλιτζάνι άγριο ...
Διαβάστε περισσότεραΠρωινό βρώμης Bircher muesli
15/9/14 Πρωινό βρώμης Bircher muesli. Η αρχική συνταγή Bircher muesli είναι ακριβώς το αντίθετο από αυτό που έχουμε συνηθίσει να αγοράζουμε συσκευασμένο στα super market. Είναι ένας χυλός από βρώμη, χυμό λεμόνι, μήλο και κρέμα ή γάλα το οποίο ετοιμάζουμε αποβραδίς ώστε να αποκτήσει την μορφή κρέμας. Στην πορεία φυσικά ...
Διαβάστε περισσότεραΚινόα ταμπουλέ με αλμύρα και πολλά μυρωδικά
15/9/14 Κινόα ταμπουλέ με αλμύρα και πολλά μυρωδικά. Μια σαλάτα προσαρμόσιμη στις προμήθειες και τα γούστα του καθενός. Αντί του κινόα, βάζουμε κουσκούς ή πλιγούρι. Αντί της αλμύρας, κάποιο χόρτο της αρεσκείας μας. Και όσο για τα μυρωδικά, το αφήνω πάνω σας.
Διαβάστε περισσότεραΑρνί με κρούστα παξιμαδιού και πατάτες ζουληχτές με πουρέ σκόρδου
7/9/14 Αρνί με κρούστα παξιμαδιού και πατάτες ζουληχτές με πουρέ σκόρδου. Κυριακάτικο γεύμα για να μπαίνουμε δειλά δειλά στο κλίμα των κυριακάτικων τραπεζιών που τόσο αγαπώ. Έχει λίγο επιπλέον προσπάθεια, αλλά δείχνει την αγάπη και την φροντίδα σε αυτούς που θα το σερβίρουμε. Αξίζει τον κόπο και τον χρόνο μας. ...
Διαβάστε περισσότεραΧταποδάκια με σάλτσα ψητής πιπεριάς και γεμιστές ελιές
6/9/14 Χταποδάκια με σάλτσα ψητής πιπεριάς και γεμιστές ελιές. Μπορεί οι διακοπές των περισσότερων από εμάς να τελείωσαν ,όχι όμως και το καλοκαίρι. Αν σας αρέσει το χταπόδι, όσο σε εμένα ή αγαπάτε το ούζο, αλλά δεν το θέλετε και ξεροσφύρι , νομίζω πως σας βρήκα το κατάλληλο πιάτο.
Διαβάστε περισσότεραΖυμαρικά κίτρινου κολοκυθιού με pesto φινόκιο και μοσχάρι
13/9/14 Ζυμαρικά κίτρινου κολοκυθιού με pesto φινόκιο και μοσχάρι. Πιάτο ισάξιο των πιο εκλεκτών εστιατορίων, φτιαγμένο από τα χεράκια μας. Φθινοπωρινό Σάββατο, νόστιμο φαγάκι και χαλάρωμα. Μαζεύουμε δυνάμεις για τον χειμώνα και ανασυντασόμαστε γενικώς. 2 κίτρινα κολοκυθάκια 300gr. μοσχάρι μαγειρεμένο, κομμένο σε λεπτές φέτες (σε μαρινάδα jalapeno) Ελαιόλαδο και αλατοπίπερο ...
Διαβάστε περισσότεραΨητές βρασμένες πατάτες με pesto και μοσχάρι
12/9/14 Ψητές βρασμένες πατάτες με pesto και μοσχάρι.Το πιάτο της απόλυτης ανακύκλωσης στην πιο gourmet εκδοχή του. Το ZannetCooks σας προτείνει συνεχώς τέτοιου είδους πιάτα, με τρόφιμα και φαγητά που αντί να πεταχτούν, γίνονται ένα καινούργιο, γευστικότατο και πρωτότυπο γεύμα.Είδα και ένα βίντεο πρόσφατα για την μεγάλη ποσότητα τροφίμων, στην ...
Διαβάστε περισσότεραPesto κίτρινου κολοκυθιού
11/9/14 Pesto κίτρινου κολοκυθιού για ανεπανάληπτες γευστικές διαδρομές που σας προσφέρουμε καθημερινά στο ZannetCooks. Αφού μόλις φέτος ανακάλυψα την πολυχρωμία των λαχανικών και στην ελληνική αγορά. Συνηθισμένη στα κλασικά κολοκυθάκια του κήπου της γιαγιάς, αυτά του ανοιχτού πράσινου χρώματος, ένα κίτρινο κολοκύθι δεν θα μπορούσε να μην είναι δελεαστικό για ...
Διαβάστε περισσότεραPesto ντοματοπιπεριάς με jalapenos και lime
9/9/14 Pesto ντοματοπιπεριάς με jalapenos και lime. Ένα πικάντικο κατακόκκινο pesto που με τη λεία και μαλακή υφή του – ταιριάζει εκτός από τα ζυμαρικά μας-ιδανικά πάνω σε φρυγανισμένο ψωμάκι ή σαν άλειμμα σάντουιτς .
Διαβάστε περισσότεραΑβοκάντο πεστο με φιστίκια Αιγίνης
10/9/14 Αβοκάντο πεστο με φιστίκια Αιγίνης. Δυο αγάπες μαζί σε ένα βαζάκι. Το πεστο και το αβοκάντο. Έξτρα υγιεινό, με λιγότερα λιπαρά και με επιλογή, για όσους τηρούν χορτοφαγική διατροφή. Αφού είπαμε ότι το ZannetCooks καλύπτει όλα τα γούστα.
Διαβάστε περισσότερα