Συνταγές από την κουζίνα: Για Χορτοφάγους
Παντζαροσκορδαλιά με καρύδια και ψητό σκόρδο
23/3/16 Παντζαροσκορδαλιά με καρύδια και ψητό σκόρδο για ένα έξτρα πικάντικο άλειμμα που θα συνοδεύσει τον μπακαλιάρο μας.
Διαβάστε περισσότεραΚέικ ολικής άλεσης με μήλα και χαλβά
8/3/16 Κέικ ολικής άλεσης με μήλα και χαλβά, νηστίσιμο και στο κλίμα των ημερών. Το ετοιμάζουμε για επιδόρπιο ανήμερα την Καθαρά Δευτέρα ή απλά αξιοποιούμε τον χαλβά που θα περισσέψει.
Διαβάστε περισσότεραΠικάντικη φοκάτσια ολικής άλεσης
10/3/16 Πικάντικη φοκάτσια ολικής άλεσης για να αντικαταστήσουμε την παραδοσιακή λαγάνα με ένα ψωμάκι μεσογειακό, νόστιμο και πραγματικά πικάντικο.
Διαβάστε περισσότεραΧαλβάς στο φούρνο
14/3/16 Χαλβάς στο φούρνο για να μετατρέψουμε τον παραδοσιακό χαλβά του μπακάλη σε ένα εύκολο επιδόρπιο.
Διαβάστε περισσότεραΠατάτες στο τηγάνι με συκομαΐδα
2/3/16 Πατάτες στο τηγάνι με συκομαΐδα για τις μέρες που δεν θέλουμε άλλο κρέας στην διατροφή μας ή απλά επιθυμούμε ένα διαφορετικό συνοδευτικό για αυτό. Και στις δυο περιπτώσεις το πιάτο είναι έντονο σε γεύση οπότε επιλέξτε μια απλή σαλάτα ή ένα κρεατικό στα κάρβουνα, όπου δεν θα το επισκιάσουν.
Διαβάστε περισσότεραΤραγανά λαχανάκια Βρυξελλών με κάστανα
29/2/16 Τραγανά λαχανάκια Βρυξελλών με κάστανα για να κλείσει ο μήνας μας με ένα ενδιαφέρον πιάτο που σίγουρα δεν έχετε ξαναδοκιμάσει.
Διαβάστε περισσότεραΚινόα μινεστρόνε με φασόλια
26/2/16 Κινόα μινεστρόνε με φασόλια που έμειναν σε μια εξαιρετική μεταμόρφωση της φασολάδας που περίσσεψε σε υγιεινή σούπα λαχανικών. Άπαιχτη!
Διαβάστε περισσότεραΠουρές φασολιών
27/2/16 Πουρές φασολιών από τη φασολάδα που περίσσεψε. Τον σερβίρουμε σαν συνοδευτικό για ψάρι ή ψητό κρέας και κάνουμε τη διαφορά.
Διαβάστε περισσότεραΣπιτικά κρουτόν με σκόρδο και μυρωδικά
17/2/16 Σπιτικά κρουτόν με σκόρδο και μυρωδικά για να μην πάει χαμένο το μπαγιάτικο ψωμί μας και να το απολαύσουμε χωρίς τα επιπλέον συντηρητικά των αντίστοιχων του εμπορίου.
Διαβάστε περισσότεραΛαχανάκια με goji berries στο wok
3/2/16 Λαχανάκια με goji berries στο wok για ένα πολύ υγιεινό πιάτο που διατηρεί όλα τα θρεπτικά του συστατικά λόγω του ψησίματος στο συγκεκριμένο σκεύος και πολύ νόστιμο από το καραμέλωμα των κρεμμυδιών. Δοκιμάστε τα άμεσα σαν συνοδευτικό, ορεκτικό ή όπως προτιμάτε.
Διαβάστε περισσότερα