Συνταγές από την κουζίνα: Ελληνική
Καρυδάτο
Γλυκό- Veggie μενού Χριστουγέννων 2011 8κ.σ.καρυδόψιχα τριμμένη 8κ.σ.φρυγανιά τρίμμα 8κ.σ.ζάχαρη 4αυγά χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια 1κ.γλ.κανέλα 1κ.γλ.γαρύφαλλο 1κ.γλ.σόδα 1βανίλια Βούτυρο & αλεύρι για το ταψί ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ 1 ½ φλ.ζάχαρη 1φλ.νερό Το χυμό 1 λεμονιού
Διαβάστε περισσότεραVeggie γιορτινά κεφτεδάκια
1 1/2φλ.αλεύρι 1κουτάκι μπύρα 1κ.σ.ρίγανη 1φλ.αρακάς 1πατάτα βρασμένη 1τριμμένο καρότο 3κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλ/να Αλατοπίπερο Λάδι Λάδι για το τηγάνισμα
Διαβάστε περισσότεραΜανιταρόσουπα με κάστανα
Λάδι 1κρεμμύδι σε φέτες 1σκελ.σκόρδο 10 κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα 1κ.σ.κόνιακ 200ml κρέμα γάλακτος Αλατοπίπερο 1/2κιλό μανιτάρια 3φλ.ζωμό κότας 1κ.γλ.μοσχοκάρυδο
Διαβάστε περισσότεραΜανιταροτάρτα
1 πακέτο φύλλο σφολιάτας Βούτυρο για το ταψί Λάδι Αλατοπίπερο 3κ.σ.μαιντανός ψιλ/νος 3αυγά 1φλ.γάλα 2φλ.διάφορα τυριά τριμμένα (γκούντα,κασέρι,παρεμεζάνα) 1σκελ.σκόρδο 2φλ.μανιτάρια φέτες μανιταροτάρτα
Διαβάστε περισσότεραΠανσέτα με κρασί και δενδρολίβανο
Κυρίως πιάτο- Μενού Χριστουγέννων 2011 700γρ.πανσέτες κομμένες στη μέση Λάδι Αλατοπίπερο 1 ½ φλ.χυμός ντομάτας 1/2φλ.κόκκινο κρασί 2κλαδάκια δενδρολίβανο 1κρεμμύδι τριμμένο 1σκελ.σκόρδο ψιλ/νη 2φλ.ζωμο κρέατος
Διαβάστε περισσότεραΠρωτοχρονιάτικη μανιταρόσουπα
500γρ.μανιτάρια Λάδι Αλατοπίπερο 1πατάτα χοντροκομμένη 3Πράσα χοντροκομμένα 1σκελ.σκόρδο 1ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί Δυόσμος για το σερβίρισμα 1λίτρο ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
Διαβάστε περισσότεραΣιροπιαστά κεκάκια καρύδας
Γλυκό- Μενού Χριστουγέννων 2011 200γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2αυγά χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια σε θερμοκρασία δωματίου 2κ.γλ.μπέικιν πάουντερ 120γρ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και λίγο ακόμα για τα φορμάκια 1κ.γλ.ξύσμα λεμονιού 120ml γάλα 3κ.σ.καρύδα 1βανίλια ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ 1/2ποτήρι ζάχαρη 1/2ποτήρι νερό 1ξυλάκι κανέλλας
Διαβάστε περισσότεραΚαροτοσαλάτα με σταφίδες
4καρότα τριμμένα Λάδι Αλατοπίπερο Χυμό 1 λεμονιού 2κ.σ.σταφίδες μαύρες 1μικρό κρεμμύδι σε φέτες 2κ.σ.cottage cheese
Διαβάστε περισσότεραMuffins με ντομάτα & pesto
1φλ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1φλ.νερό 1/2φλ.βούτυρο και λίγο ακόμα για το ταψί Αλατοπίπερο 3αυγά 2κ.σ.pesto βασιλικού 1μικρή ντομάτα κομμένη σε κυβάκια 3κ.σ.ρεγκάτο τριμμένο
Διαβάστε περισσότεραΗ κοτοσαλάτα του Ρεβεγιόν
1φλ.κοτόπουλο βρασμένο και ψιλ/νο 2κ.σ.σέλινο ψιλ/νο 1κ.σ.μαιντανός ψιλ/νος 1μικρό κρεμμύδι κομμένο σε φετάκια Λάδι Αλατοπίπερο 1φλ.μαγιονέζα 2χοντρές φέτες μπαγιάτικο ψωμί 1/4φλ.αμύγδαλα λευκά 1κ.σ.πιπέρι καγιέν 1κ.σ.πάπρικα 1σκελ.σκόρδο
Διαβάστε περισσότερα