Συνταγές από την κουζίνα: Ελληνική
Η γέμιση της Ζαννέτ 2012Αναφορά Κατάχρησης
*Αν χρησιμοποιήσετε γαλοπούλα θα χρειαστεί να βράσει ελαφρά για 20-25 λεπτά. ** Αν δεν χωράει στη γάστρα το φαγητό μας, χρησιμοποιούμε ένα κοινό ταψί και το τυλίγουμε καλά από πάνω με αλουμινόχαρτο. 1γαλοπούλα ή κοτόπουλο μεγάλο- ότι προτιμάτε* 1/2κιλό συκωτάκια κοτόπουλου ή γαλοπούλας ψιλ/να 1 ½ φλ.ρύζι γλασέ ...
Διαβάστε περισσότεραΠρωτοχρονιάτικη πίτα φόρμας
6χωριάτικα φύλλα 4αυγά χτυπημένα 200γρ.γιαούρτι 250γρ.βούτυρο λιωμένο 3πιπεριές χρωματιστές ψιλ/νες 300γρ.λουκάνικα κοκτέιλ ψιλ/να 80γρ.φέτα θρυμματισμένη 1φλ.μανιτάρια σε φέτες 250γρ.γκούντα τριμμένο Αλατοπίπερο
Διαβάστε περισσότεραΗ σαλάτα της Πρώτης μέρας του χρόνου 2013
1ματσάκι άγρια ρόκα χοντροκομμένη 2καρότα τριμμένα 1κίτρινη ψιλ/νη πιπεριά 2 ½ φλ.κόκκινο λάχανο ψιλ/νο 1/2φλ.καρύδια χοντροκομμένα 1φλ.παρμεζάνα φλοίδες 1/3φλ.σπόρια ροδιού 15ντοματίνια κομμένα σε ροδέλες ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΣ 1/4φλ.χυμός λεμόνι 1/4φλ.χυμός πορτοκάλι Αλατοπίπερο 2κ.σ.ξύδι 1/3φλ.λάδι
Διαβάστε περισσότεραΤο μοσχαράκι της παραμονής του 2013
1κιλό μοσχάρι σε κομμάτια Λάδι 4φέτες μπέικον ψιλ/νες Αλατοπίπερο 1/4φλ.κονιάκ 1φλ.κόκκινο κρασί 2φλ.ζωμός κρέατος 1/2φλ.χυμός ντομάτας 3σκελ.σκόρδο λιωμένες 1/2κιλό μανιτάρια φρέσκα σε φέτες 1/2κιλό κρεμμύδια στιφάδο καθαρισμένα 1/3φλ.δαμάσκηνα ξερά 1κ.γλ.θυμάρι 1κ.γλ.δενδρολίβανο
Διαβάστε περισσότεραΗ βασιλόπιτα του 2013
200γρ.βούτυρο φρέσκο σε θερμοκρασία δωματίου 250γρ.ζάχαρη 4αυγά 3φλ.αλεύρι 1φλ.αμύγδαλόψιχα καβουρδισμένη και τριμμένη πολύ καλά στο multi 2κ.γλ.μπέικιν πάουντερ 200γρ.γιαούρτι 1/3φλ.κονιάκ Χυμό από 2 πορτοκάλια Ξύσμα 1 πορτοκαλιού 2βανίλιες Ζάχαρη άχνη για τη διακόσμηση 1φλουρί ή νόμισμα τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο
Διαβάστε περισσότεραΤαραμοσαλάτα με μαϊντανό
100gr.λευκός ταραμάς 150γρ.καλαμποκέλαιο Χυμό 1 λεμονιού Πιπέρι 1κ.γλ.ξύδι 1κρεμμύδι μεσαίο 2κ.σ.μαϊντανός
Διαβάστε περισσότεραΛαγάνα Μεσογείου
Μπορούμε να βάλουμε πάνω στη λαγάνα ότι υλικά μας αρέσουν, όπως ελιές ψιλ/νες, σκέτες ή γεμιστές, χρωματιστές πιπεριές, διάφορα φρέσκα μυρωδικά. 2φλ.αλεύρι 1κ.γλ.μαγιά σκόνη 1/3κ.γλ.μπούκοβο 3κ.σ.λάδι και 1κ.γλ.επιπλέον για το άλειμμα 3/4φλ. χλιαρό νερό και 2κ.σ.επιπλέον ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ 1κ.σ.λάδι 1μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες 2φρέσκα κρεμμύδια ψιλ/να 1κόκκινη ...
Διαβάστε περισσότεραΜπακαλιάρος και σκορδαλιά ψητού σκόρδου
ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ 1κιλό παστός ξαλμυρισμένος μπακαλιάρος κομμένος σε κομμάτια 1φλ.αλεύρι Αλατοπίπερο (κατά βούληση) 1αυγό 1φλ.σόδα ή ανθρακούχο νερό Λάδι για το τηγάνισμα ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ 1κεφάλο σκόρδο Λάδι 4μεγάλες πατάτες βρασμένες 1μέτριο κρεμμύδι 1φλ.σπορέλαιο Την ουρά του μπακαλιάρου Χυμό ½ λεμονιού 1/4φλ.ξύδι Αλατοπίπερο (κατά βούληση)
Διαβάστε περισσότεραΑρωματικές μπακαλιαροκροκέτες
Ουρά από ξαλμυρισμένο παστό μπακαλιάρο , περίπου 300γρ. 1 ½ φλ.αλέυρι 1 & ? φλ.νερό 1κ.γλ.μπέικιν πάουντερ 1/3κ.γλ.αλάτι 1ματσάκι μαϊντανός 3σκελ.σκόρδο 1μικρό κρεμμύδι Μια πρέζα μπούκοβο 1πιπεριά Φλωρίνης από βάζο 1κ.σ.κάππαρη 1κ.σ.φρέσκια ρίγανη Πιπέρι 1/4φλ.λάδι Λάδι για το τηγάνισμα
Διαβάστε περισσότεραΜαγειρίτσα με χόρτα και μοσχάρι
1κιλό μοσχάρι κομμένο σε μερίδες 1/3φλ.λάδι 1κιλό σταμναγκάθι πλυμένα και καθαρισμένα ή άλλα χόρτα της αρεσκείας μας ½ ματσάκι άνιθος ψιλ/νος 1/2ματσάκι μάραθος ψιλ/νος 1/2φλ.λευκό κρασί Αλατοπίπερο 2αυγά σε θερμοκρασία δωματίου Χυμό 2 λεμονιών 2/3φλ.ρύζι γλασέ 5φρέσκα κρεμμύδια ψιλ/να 3φλ.ζωμός κρέατος
Διαβάστε περισσότερα