Συνταγές από την κουζίνα: Ελληνική
Κουνουπίδι κρασάτο με κάρυ
1μικρό κουνουπίδι χωρισμένο σε φουντάκια Λάδι Αλατοπίπερο 1φλ.λευκό κρασί 1κ.σ.κάρυ σκόνη 1σκελ.σκόρδο ψιλ/νη 2φρέσκα κρεμμύδια ψιλ/να
Διαβάστε περισσότεραΜπρόκολο με ενδιαφέρουσα κρούστα
1μπρόκολο μεσαίο μεγέθους χωρισμένο σε φουντίτσες Λάδι 200γρ.γιαούρτι 3κ.σ.μουστάρδα Αλατοπίπερο 1κ.σ.πάπρικα 1φλ.γκούντα τριμμένη
Διαβάστε περισσότεραΣπανάκι φούρνου
1κιλό σπανάκι αχνισμένο Λίγο βούτυρο για το ταψί Φρυγανιά τρίμμα 3αυγά χτυπημένα 120γρ.φέτα θρυμματισμένη 120γρ.γκούντα τριμμένο Αλατοπίπερο
Διαβάστε περισσότεραΠιπεριές σαλάτα με dressing κέτσαπ
10 πιπεριές κέρατο ψημένες στο γκριλ 1κ.σ.κάππαρη Ελιές πράσινες ή μαύρες ΓΙΑ ΤΟ DRESSING Λάδι Ξύδι Αλατοπίπερο 2σκελ.σκόρδο 2κ.σ.κέτσαπ 1κ.γλ.βασιλικός
Διαβάστε περισσότεραΣτραπατσάδα ανοιξιάτικη
3αυγά χτυπημένα Λάδι Αλατοπίπερο 1/2φλ.αρακάς 1κολοκυθάκι πολύ ψιλ/νο 2κρεμμύδια φρέσκα ψιλ/να 1/3φλ.καλαμπόκι 5ντοματίνια ψιλ/να
Διαβάστε περισσότεραΜελιτζανοφαγάκι φούρνου
5μελιτζάνες κομμένες κατά μήκος σε φέτες Λάδι Αλατοπίπερο 500γρ.ανθότυρο 1φλ.παρμεζάνα τριμμένη 1φλ.φρυγανιά τρίμμα 2αυγά 1/4φλ.κουκουνάρι καβουρδισμένο 1φρέσκο κρεμμύδι ψιλ/νο 1/4φλ.βασιλικός ξερός 1/4φλ.χυμός ντομάτας
Διαβάστε περισσότεραΜελιτάνες ιμάμ με φέτα Χαλκιδικής
2μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες κομμένες στη μέση Λάδι Αλατοπίπερο 1φλ.ντοματάκια κονκασέ 1ντομάτα κομμένη σε ροδέλες 1φλ.φέτα θρυμματισμένη 1κρεμμύδι κομμένο σε φέτες 2σκελ.σκόρδο λιωμένες 1/3από το ματσάκι μαϊντανός ψιλ/νος 3κ.σ.μέντα ψιλ/νη
Διαβάστε περισσότεραΚουνουπίδι φούρνου σκορδολεμονάτο
3φλ.κουνουπίδι χωρισμένο 2σκελ.σκόρδο ψιλ/νο 2κρεμμύδια φρέσκα ψιλ/να Λάδι Αλατοπίπερο Χυμό 1 λεμονιού 1/2φλ.μοτσαρέλα τριμμένη
Διαβάστε περισσότεραΣπανακόρυζο φούρνου με φινόκιο και ανθότυρο
600γρ.σπανάκι φρέσκο πλυμένο και χοντροκομμένο Λάδι 1μικρό φινόκιο τριμμένο 4κ.σ.άνιθος ψιλ/νος 3κρεμμύδια φρέσκα ψιλ/να Χυμό 2 λεμονιών 150γρ.ανθότυρο θρυμματισμένο Αλατοπίπερο 1φλ.ρύζι γλασέ
Διαβάστε περισσότεραΓκρατέν καλαμποκιού
3πατάτες μεγάλες κομμένες σε ροδέλες 2κόκκινες πιπεριές ψιλ/νες 400γρ.καλαμπόκι 3φλ.γκούντα και ρεγκάτο τριμμένα και ανακατεμένα Λάδι Αλατοπίπερο 1φλ.γάλα φρυγανιά τρίμμα
Διαβάστε περισσότερα