Συνταγές από την κουζίνα: Ελληνική
Σπανακόπιτα σουφλέ
1 κιλό σπανάκι χοντροκομμένο 6 κρεμμυδάκια φρέσκα ½ ματσάκι άνηθο λίγα φυλλαράκια δυόσμου 1 φλιτζάνι κατίκι 6 αβγά (χωριστά τους κρόκους από τα ασπράδια) 2 φλιτζάνια γάλα 2 κουτ. σούπας βούτυρο 2 κουτ. σούπας αλεύρι λίγο αλάτι και πιπέρι ελαιόλαδο για τα φύλλα
Διαβάστε περισσότερα“Γυμνή” τάρτα με σπανάκι
400γρ.σπανάκι 2κ.σ.λάδι 4 φρέσκα κρεμμύδια 3κ.σ. αλεύρι 4κ.σ.φρυγανιά 1 ½ φλ.τυριά τριμμένα 3κ.σ. άνιθος 1κ.σ. βασιλικός 3 αυγά 1/2φλ.γάλα αλατοπίπερο
Διαβάστε περισσότεραΤάρτα κοτόπουλου με τραχανά
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ 2φλ.κοτόπουλο βραστό ψιλ/νο 1 κρεμμύδι ψιλ/νο 1φλ.γκούντα τριμμένο 3φλ.ζωμός κοτόπουλου 1φλ.τραχανάς ξινός 3 αυγά αλατοπίπερο ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ½ κιλό αλεύρι 3κ.σ. λάδι 1κ.γλ.αλάτι Νερό χλιαρό
Διαβάστε περισσότεραΜακαρονόπιτα χωρίς φύλλο
4κ.σ.φρυγανιά τρίμμα 3 αυγά 1φλ.γκούντα τριμμένο 1/2φλ.φέτα τρίμμα 1ποτήρι γάλα Αλατόπιπερο Λάδι 1/2φλ.ζαμπόν ψιλ/νο ½ πακ.σπαγγέτι Νο6
Διαβάστε περισσότεραΤάρτα με πράσο και τυριά
1 μεγάλο χοντρό πράσο, καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές ροδέλες 1 κτ της σούπας ελαιόλαδο ή σησαμέλαιο Αλάτι και πιπέρι 1/2 φλιτζάνι τριμμένη φέτα ½ φλιτζάνι τριμμένο κασέρι ½ φλιτζάνι τριμμένη γραβιέρα 1 μεγάλο αβγό ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος ½ κτ του γλυκού μοσχοκάρυδο Για την επιφάνεια: ½ φλιτζάνι φέτα ...
Διαβάστε περισσότεραΜαριδόπιτα
Υλικά για τη ζύμη του φύλλου 4 φλυτζάνια αλεύρι 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο Νερό Λίγο ξύδι Υλικά για τη μαριδόπιτα 1 ½ κιλό μαριδάκι πολύ λεπτό 300 γρ. ψιλό πεπονάκι ή ρύζι ή τραχανά ½ φλυτζάνι τσαγιού σκόρδο ψιλοκομμένο 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο με μαχαίρι 3-4 ντομάτες αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες 400 γρ. ...
Διαβάστε περισσότεραΤάρτα με ντομάτες, μουστάρδα και γραβιέρα
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ 200γρ.αλεύρι 100γρ.βούτυρο παγωμένο από το ψυγείο 50γρ.παρμεζάνα τριμμένη 1 αυγό ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ 1 ντομάτα σε ροδέλες 2κ.σ. μουστάρδα πικάντικη 100γρ.πεκορίνο Αμφιλοχίας τριμμένο 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλ/νη 1 κρεμμύδι κομμένο σε φετούλες Λίγο λάδι 2κ.σ. ελιές πράσινες σε ροδέλες 1κ.σ. βασιλικός ξερός Αλατοπίπερο
Διαβάστε περισσότεραΑναποδογυριστή τάρτα με ντομάτες και εστραγκόν
1 φύλλο σφολιάτας 4 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε χοντρές ροδέλες 2κ.σ. εστραγκόν 1κ.σ. γεμάτη βούτυρο Balsamino Αλάτι χοντρό πιπέρι 4κ.σ. γραβιέρα τριμμένη
Διαβάστε περισσότεραΤάρτα με κολοκυθάκια και παρμεζάνα
1 φύλλο σφολιάτας 3 κολοκυθάκια σε λεπτές ροδέλες 2σκελ.σκόρδο λιωμένες Αλατοπίπερο Λίγο λάδι 200γρ.τυρί κρέμα 100γρ.παρμεζάνα τριμμένη
Διαβάστε περισσότεραΧορτόπιτα με πλιγούρι και φέτα της Ζαννέτ
700γρ.χόρτα διάφορα της προτίμησης σας, βρασμένα και ψιλοκομμένα 1 κρεμμύδι ψιλ/νο 3φρέσκα κρεμμύδια ψιλ/να ½ ματσάκι άνηθος 2 αυγά 1/2φλ.πλιγούρι 1φλ.φέτα τρίμμα Λάδι Αλατοπίπερο ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΛΛΑ 1φλ.λάδι 1φλ.γάλα 700γρ.αλεύρι Αλάτι ½ φακελάκι μαγιά 1 ποτήρι νερό ή όσο σας χρειαστεί για το ζύμωμα
Διαβάστε περισσότερα