Συνταγές από την κουζίνα: Ελληνική
Τάρτα με ψητές μελιτζάνες και φέτα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ 250γρ.αλεύρι 130γρ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 1 πρέζα αλάτι 1κρόκο αυγού Νερό όσο πάρει για να αποκτήσουμε μια ομοιογενή και μέτρια ζύμη ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ 2μελιτζάνες φλάσκες κομμένες στη μέση 2ντομάτες κομμένες σε ροδέλες 1φλ.φέτα θρυμματισμένη 1κ.σ.φρέσκια ή ξερή ρίγανη 1κ.σ.μαϊντανός ψιλ/νος Λάδι Αλατοπίπερο
Διαβάστε περισσότεραΣιμιγδαλόπιτα αλμυρή
10φύλλα κρούστας 1λίτρο γάλα 1/2φλ.αλεύρι 1/2φλ.σιμιγδάλι ψιλό Αλατοπίπερο 100γρ.βούτυρο λιωμένο 4αυγά χτυπημένα 1/2κ.γλ.μοσχοκάρυδο Κεφαλοτύρι τριμμένο για το πασπάλισμα Σιμιγδαλόπιτα αλμυρή
Διαβάστε περισσότεραΛαχανόπιτα με φέτα
1δόση σπιτικό φύλλο για πίτες (2φύλλα) Λάδι Αλατοπίπερο 1μικρό λάχανο ψιλ/νο 3κ.σ.σέλινο ψιλ/νο 3καρότα τριμμένα 1 ½ φλ.φέτα θρυμματισμένη 1κ.γλ.μπούκοβο 1κρεμμύδι ψιλ/νο 1αυγό χτυπημένο
Διαβάστε περισσότεραPizza με κιμά πράσο και πλευρώτους
1δόση ζύμης για πίτσα 2μεγάλα πράσα κομμένα σε ροδέλες Αλατοπίπερο Λάδι 250γρ.μοσχαρίσιος κιμάς 20 ντοματίνια κομμένα στη μέση 200γρ.πλευρώτους κομμένα με τα χέρια 2φλ.γκούντα τριμμένο
Διαβάστε περισσότεραΓαλέτα με πράσο και φέτα
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ 2φλ.αλεύρι 1/2κ.γλ.αλάτι 1πρέζα ζάχαρη 1/3φλ.βούτυρο παγωμένο κομμένο σε μικρά κομμάτια 1/3φλ.κρύο νερό 1αυγό χτυπημένο ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ 2πράσα κομμένα σε ροδέλες 2κ.σ.βούτυρο 1/2ποτήρι λευκό κρασί 100γρ.κρέμα γάλακτος 120γρ.φέτα θρυμματισμένη 1κ.γλ.θυμάρι 1κ.σ.μαϊντανός ψιλ/νος Αλατοπίπερο Tips: *Galette είναι όρος της γαλλικής κουζίνας για τη στρογγυλή ή ελεύθερης μορφής επίπεδη ...
Διαβάστε περισσότεραΠρασοτυρόπιτα με χυλό
4πράσα κομμένα σε ροδέλες 150γρ.φέτα θρυμματισμένη Λάδι Αλατοπίπερο ΓΙΑ ΤΟ ΧΥΛΟ 1/2φλ.αλεύρι 1πρέζα αλάτι 2αυγά χτυπημένα 3/4φλ.γάλα 1κ.σ.λάδι
Διαβάστε περισσότεραΠρασόπιτσα
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ 1κ.γλ.μέλι 1κ.σ.μαγιά 1/4φλ.χιαρό νερό 2/4φλ.μπύρα 2κ.σ.λάδι 1πρέζα αλάτι 3φλ.αλεύρι ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ 2πράσα κομμένα σε ροδέλες 3φρέσκα κρεμμύδια ψιλ/να 1κρεμμύδι κομμένο σε φέτες 1κ.σ.θυμάρι 1/2κ.σ.εστραγκόν Αλατοπίπερο Λάδι 1 ½ φλ.γκούντα τριμμένο 1/2φλ.φέτα θρυμματισμένη
Διαβάστε περισσότεραΤραχανόπιτα με πράσο
2πράσα κομμένα σε ροδέλες 1 ½ φλ.αλεύρι 1 ½ φλ.τραχανά ξινό 1κ.γλ.μπέικιν πάουντερ Αλατοπίπερο 1φλ.φέτα θρυμματισμένη 1/2φλ.λάδι και λίγο ακόμα για το ταψί και το τηγάνι Νερό όσο πάρει
Διαβάστε περισσότεραΛαχανόπιτα με σελινόριζα
1πακέτο χωριάτικο φύλλο για πίτες (περιέχει 5 φύλλα) Λάδι Αλατοπίπερο 3φλ.λάχανο ψιλ/νο 1μεγάλο πράσο κομμένο σε ροδέλες 1μικρή σελινόριζα τριμμένη 1μεγάλο καρότο τριμμένο 1/2φλ.νερό 1φλ.φέτα θρυμματισμένη 1/2φλ.κασέρι τριμμένο 3αυγά
Διαβάστε περισσότεραΠατατόπιτα γυμνή με πολλά τυριά
800γρ.πατάτες βρασμένες και πολτοποιημένες σε πουρέ 3κ.σ.λάδι και λίγο ακόμα για το ταψί Φρυγανιά τρίμμα για το ταψί 1/2φλ.ανθότυρο θρυμματισμένο 1 ½ φλ. διάφορα τυριά τριμμένα (εγώ έβαλα ότι είχα στο ψυγείο, ρεγκάτο, πεκορίνο, γκούντα και γραβιέρα) 1κρεμμύδι κομμένο σε φέτες 4αυγά χτυπημένα 1/2φλ.γάλα
Διαβάστε περισσότερα