Συνταγές από την κουζίνα: Ελληνική
Ουζομελένιο κοτόπουλο
1κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες 1κρεμμύδι τριμμένο 2κ.σ.μαιντανός ψιλ/νος 1/2φλ.ούζο Λάδι Αλατοπίπερο 2κ.σ.μέλι
Διαβάστε περισσότεραΑρωματικό κοτόπουλο
1κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες 1κρεμμύδι τριμμένο 4-5λιαστές ντομάτες 1 1/2φλ.χυμός ντομάτας Λάδι Αλατοπίπερο 1πρέζα ζάχαρη 2κ.σ.ξύδι από κόκκινο κρασί 1/2κ.γλ.μπαχάρι 1κ.γλ.πάπρικα 1/2κ.γλ.πιπέρι καγιέν 1/2κύμινο 1/3κ.γλ.κανέλα 1/3κ.γλ.γαρύφαλλο 1/3κ.γλ.μοσχοκάρυδο
Διαβάστε περισσότεραΓαλοπούλα με ξινόμηλο δαμάσκηνο και φασκόμηλο
800γρ.παιδάκια από μπούτι γαλοπούλας Λάδι 1/2φλ.κονιάκ Αλατοπίπερο 2κλωναράκια δενδρολίβανο 1κ.γλ.φασκόμηλο 1χωριάτικο λουκάνικο ψιλ/νο 2πατάτες ψιλ/νες 1ξινόμηλο ψιλ/νο 15αμύγδαλα ασπρισμένα 10δαμάσκηνα ξερά
Διαβάστε περισσότεραΦασολάδα χυλωμένη της Ζαννέτ
1 1/2 φλ.φασόλια 1συσκ.σάλτσα ντομάτας 1 κρεμμύδι 1 σκελ.σκόρδο ½ ματσάκι σέλινο ½ καυτερή πιπεριά αποξηραμένη 2 καρότα 4κ.σ. λάδι 4-5φλ.νερό Αλατοπίπερο
Διαβάστε περισσότεραΛεμονάτη γαλοπούλα με ελιές
1μπούτι και 2 φτερά γαλοπούλας Λάδι Αλατοπίπερο Χυμό λεμονιού 1κ.γλ.ρίγανη 5-6 ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι 5-6 ελιές πράσινες χωρίς κουκούτσι 1λίτρο ζωμός κοτόπουλου 1κρεμμύδι ψιλ/νο 1/2φλ.λευκό κρασί
Διαβάστε περισσότεραΧοιρινή σπάλα με πιπεριές και μανιτάρια
800γρ.σπάλα χοιρινή κομμάτι Λάδι Αλατοπίπερο 1πράσινη,1 κόκκινη και 1 κίτρινη πιπεριά ψιλ/να 1φλ.μανιτάρια σε φέτες 1κ.σ.πάπρικα 1κρεμμύδι τριμμένο
Διαβάστε περισσότεραΜοσχαράκι λεμονάτο με ελιές
700γρ.μοσχάρι ελιά σε κύβους Λάδι 1κλωναράκι θυμάρι 1/2φλ.κρασί λευκό 2λεμόνια- το χυμό τους Αλατοπίπερο 4πιπεριές κέρατο ολόκληρες 1κρεμμύδι κομμένο σε φέτες 2σκελ.σκόρδο ολόκληρες Λίγο αλεύρωμα για το αλεύρωμα του κρέατος 15ελιές πράσινες χωρίς κουκούτσι 1κ.γλ.τζίντζερ Φέτα θρυμματισμένη για το σερβίρισμα
Διαβάστε περισσότεραΠιπεράτα κεφτεδάκια
400γρ.κιμάς ανάμικτος 1αυγό 1φλ.φρυγανιά τρίμμα 2κ.σ.μαιντανός ψιλ/νος 1/2κ.γλ.πάπρικα 1/3κ.γλ.πιπέρι κόκκινο 1/3κ.γλ.πιπέρι καγιέν Αλατοπίπερο 1σκελ.σκόρδο λιωμένη Αλεύρι Λάδι για το τηγάνισμα
Διαβάστε περισσότεραΤηγανίτες με φακές,σπανάκι και μυρωδικά
Tips: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ακόμα και τις φακές που περίσσεψαν από την προηγούμενη, αφού τις σουρώσουμε πρώτα. 1φλ.φακές βρασμένες και σουρωμένες 2φλ.σπανάκι κατεψυγμένο, αποψυγμένο 1 κρεμμύδι ψιλ/νο 3κ.σ.άνιθο ψιλ/νο 3κ.σ. λάδι 2 αυγά 4κ.σ.αλεύρι 1κ.σ.κόρν φλάουρ Αλατοπίπερο Λάδι για το τηγάνισμα
Διαβάστε περισσότεραΘυμαρίσιο κοτόπουλο
1κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες Λάδι Αλατοπιπερο 2κρεμμύδι τριμμένο 1σκελ.σκόρδο 2κ.γλ.θυμάρι φρέσκο 1κ.σ.μέλι 1φλ.λευκό κρασί 1κ.σ.μαιντανός ψιλ/νος
Διαβάστε περισσότερα