Συνταγές με συστατικό: αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Πράσινες τηγανητές ντομάτες
6πράσινες μεγάλες ντομάτες 200γρ.αλεύρι 150γρ.καλαμποκάλευρο 2αυγά 100γρ,σάλτσα πέστο Αλατοπίπερο Λάδι για το τηγάνισμα Φύλλα βασιλικού για το γαρνίρισμα
Διαβάστε περισσότεραΚρέπες με σπανάκι και 3 τυριά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΕΠΕΣ 1φλ.αλεύρι 1φλ.γάλα 2αυγά Αλάτι Βούτυρο για το τηγάνι ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ 1/2κιλό σπανάκι 250γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο 1σκελ.σκόρδο λιωμένη 2κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλ/να 50γρ.γραβιέρα τριμμένη 50γρ.λαδοτύρι τριμμένο 2κ.σ.άνηθος ψιλ/νος Λάδι ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ 50γρ.βούτυρο 30γρ.αλεύρι 1/2λίτρο γάλα Αλατοπίπερο
Διαβάστε περισσότεραΚροκέτες καλαμποκιού
1κονσέρβα καλαμπόκι στραγγισμένο 4φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλ/να 1σκελίδα σκόρδο λιωμένη 3κ.σ.μαιντανός ψιλ/νος 5κ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1/2κ.γλ.μπέικιν πάουντερ 1αυγό Αλατοπίπερο 1κ.γλ.κάρυ Λάδι για το τηγάνισμα
Διαβάστε περισσότεραGourmet σαγανάκι
120γρ.κεφαλοτύρι χοντρή φέτα Αλεύρι για το τηγάνισμα 3-4 σύκα ξερά κομμένα στα 4 Λάδι 2κ.σ.balsamico 1 ½ κ.σ.μέλι 1κ.γλ.πιπέρι σε κόκκους 1/2φλ.νερό 1φύλλο δάφνης 1ξυλάκι κανέλλας 4-5 γαρύφαλλα
Διαβάστε περισσότεραΖαμπονοκροκέτες της Ζαννέτ
2μεγάλες πατάτες βρασμένες 1φλ.ζαμπόν τριμμένο Λάδι για το τηγάνισμα 2κρόκοι αυγών 1 ½ φλ.γκούντα τριμμένο Αλατοπίπερο 1κ.γλ.μοσχοκάρυδο ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΑΡΙΣΜΑ 2αυγά χτυπημένα Αλεύρι Φρυγανιά τρίμμα
Διαβάστε περισσότεραΠρασοκεφτέδες με ζαμπόν
2πράσα 1κρεμμύδι 200γρ.φέτα 200γρ.ζαμπόν 2αυγά αλατοπίπερο 2φλ.αλεύρι Λάδι για το τηγάνισμα
Διαβάστε περισσότεραΝιόκι πράσινα
1/2κιλό σπανάκι 1/2κιλό πατάτες βρασμένες 2φλ.αλεύρι Αλατοπίπερο 1/2φλ.βούτυρο λιωμένο Παρμεζάνα ή πεκορίνο τριμμένο (προαιρετικά)
Διαβάστε περισσότεραΜανιτάρια και κολοκυθάκια με κρούστα
300γρ.μανιτάρια μικρά κομμένα στη μέση 4κολοκυθάκια μικρά κομμένα κατά μήκος σε φέτες Λάδι για το τηγάνι 1φλ.αλεύρι 1φλ.φρυγανιά τρίμμα Αλατοπίπερο 1κ.σ.σκόρδο σκόνη 1κ.σ.ρίγανη 1κ.σ.πάπρικα 2αυγά χτυπημένα ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΣ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ 1φλ.κέτσαπ 2-3σταγόνες Tabasco 1πρέζα αλάτι 1κ.σ.λάδι 1κ.γλ.σκόρδο σκόνη
Διαβάστε περισσότεραΤυρομπαλάκια
1 ½ φλ.γκούντα τριμμένο Αλατοπίπερο 1/3από το ματσάκι άνιθος ψιλ/νος 2κ.σ.δυόσμος φρέσκος ψιλ/νος 2αυγά χτυπημένα 2φλ.αλεύρι 1/2κ.γλ.μπέικιν πάουντερ Λάδι για το τηγάνισμα Τυρομπαλάκια
Διαβάστε περισσότεραΣκορδόψωμο πίτα με μοτσαρέλα
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ 2φλ.χλιαρό νερό 1/2φακελάκι μαγιά σκόνη 1πρέζα αλάτι 1κ.γλ.ζάχαρη 4φλ.αλεύρι ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ 2κ.σ.πάστα σκόρδου ή 6σκελ.σκόρδο λιωμένες 1πρέζα αλάτι 1κ.σ.βασιλικός 2/3φλ.μαγιονέζα 1/2φλ.παρμεζάνα τριμμένη 1κ.σ.λάδι 2φλ.μοτσαρέλα τριμμένη
Διαβάστε περισσότερα