Συνταγές με συστατικό: αυγά
Κεφτεδάκια με gingeroσκορδο
30/11/13 Τελευταία μέρα του Νοέμβρη σήμερα. Σάββατο και γιορτή του Αγίου Ανδρέα. Τώρα είναι που θα αρχίζουν όλες οι ονομαστικές και δεν θα ξέρουμε που να πρωτο τρέξουμε και τι δώρο να πρωτοπάρουμε. Αν και τελευταία με την κρίση ας πούμε, το έχουμε γυρίσει όλοι λίγο πολύ, σε δώρα αγάπη; ...
Διαβάστε περισσότεραΑυγά γεμιστά με tapenade ελιάς
18/11/13 Αν τα υπολογίζω καλά σε 5 εβδομάδες τέτοια μέρα θα έχουμε προ-παραμονή Χριστουγέννων. Αυτό δε το countdown πριν τις γιορτές μου αρέσει από παιδάκι. Αυτό που λένε κάτι να περιμένεις. Τα παιδιά δώρα, γιορτές, παιχνίδια, γλυκά, βόλτες, στόλισμα δέντρου και γιατί όχι λοιπόν και εμείς το ίδιο. Προσωπικά φέτος ...
Διαβάστε περισσότεραΦοκάτσια μεσογειακή με ψητές πιπεριές
12/11/13 Ένα εκλεκτό ψωμί για σήμερα στο τραπέζι μας, που είναι τελικά κάτι μεταξύ ιταλικής φοκάτσιας και της δικής μας λαγάνας. Μεσογειακή focaccia θα έλεγα, μιας και τα υλικά είναι κοινά και για τις δυο χώρες. Ρίχνουμε τον ηλιόσπορο , τον παπαρουνόσπορο , τις πιπεριές και την πάπρικα χωρίς να ...
Διαβάστε περισσότεραΟμελέτα διαίτης με tapenade ελιάς
6/11/13 Ομελέτα με tapenade ελιάς , με XXL αυγό παρακαλώ! Πάνω από 80gr. σου λέει, έκαστο. Την άλλη φορά, είχα το πράσινο αυγό με λιγότερη χοληστερίνη , τώρα το XXL αυγό και του πουλιού το γάλα (μιας και τα αγόρασα από τον ΑΒ), στις ελληνικές αγορές, έχουν πλέον, πραγματικά τα ...
Διαβάστε περισσότεραBrownies με espresso και κρέμα φουντουκιού
14/10/13 Καλή εβδομάδα φίλοι μου!! Δεν μου αρέσει να πηγαίνω με άδεια χέρια, ποτέ όταν, είμαστε καλεσμένοι, ίσως το ίδιο να συμβαίνει και σε εσάς. Πολύ περισσότερο, όταν το «γεμάτα χέρια», δεν είναι κάτι φτιαγμένο από τα δικά μου χεράκια. Προσπαθώ συνήθως να προετοιμάζω αυτό το κάτι, από την προηγούμενη ...
Διαβάστε περισσότεραΦθινοπωρινή τηγανιά γλυκοπατάτας και κολοκυθιού
10/10/13 Η νύχτα φεύγει το johnnie walker έρχεται. Στην περίπτωση την δική μας , αυτή της μαγειρικής έχουμε 2 υλικά που συνυπάρχουν στις αρχές του Φθινοπώρου. Το ένα στο τέλος του και το άλλο στην αρχή του. Ο λόγος για τα κολοκυθάκια και την γλυκοπατάτα, αντίστοιχα. Για τα κολοκυθάκια τι ...
Διαβάστε περισσότεραΚαπνιστό σπιτικό τυράκι με γάλα και πάπρικα
6/10/13 Νέα σεζόν , νέο κούρεμα! Ήταν η ώρα της αλλαγής μου γι’ αυτό και τόλμησα επιτέλους τις περιβόητες αφέλειες που τόσα χρόνια φοβόμουν, καθώς όλοι έλεγαν ότι λόγω σχήματος προσώπου δεν μου πάνε. Και θα μου πείτε, άλλαξε το σχήμα του προσώπου σου; Όχι, απλά άλλαξα εγώ διάθεση και ...
Διαβάστε περισσότεραΛαχανικά στο πήλινο με κρούστα γλυκοπατάτας
5/10/13 Γλυκοπατάτα εδώ κολοκύθα εκεί, παντού στο μαγειρικό μου κόσμο περιβάλλομαι από αυτά τα τόσο αγαπημένα πλέον λαχανικά , που τόσο πολύ είχα παρεξηγήσει. Η μαλακή υφή τους, η πλούσια γεύση τους, η ποικιλία στους τρόπους μαγειρέματος, η χαμηλή θερμιδική τους αξία, η υψηλή περιεκτικότητα τους σε θρεπτικά στοιχεία και ...
Διαβάστε περισσότεραΤηγανητό Ταϋλανδέζικο ρύζι με μοσχάρι και αυγό μάτι
150gr. Μοσχάρι φιλέτο ή μπριζόλα, ψημένο και ψιλοκομμένο 1 φλιτζάνι ρύζι ,μαγειρεμένο ½ πιπεριά Φλωρίνης ,κομμένη σε λωρίδες 1/3 της κουταλιάς του γλυκού τσίλι πιπεριά ξερή, ψιλοκομμένη 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη 1/3 του φλιτζανιού καρότο τριμμένο 1 αυγό ½ φλιτζάνια πράσινα φασολάκια Άνηθος ψιλοκομμένος, κατά βούληση ή όποιο μυρωδικό προτιμάτε ...
Διαβάστε περισσότεραCookies βρώμης με παρμεζάνα και δενδρολίβανο
1 φλιτζάνι βρώμη ¼ του φλιτζανιού χλιαρό νερό 1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο 2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη 1 αυγό χτυπημένο 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες της χρήσεις Μια πρέζα αλάτι ¼ της κουταλιάς του γλυκού σόδα φαγητού 3 κουταλιές του γλυκού φυλλαράκια δενδρολίβανου, χοντροκομμένα Μια πρέζα πιπέρι ½ φλιτζάνι ...
Διαβάστε περισσότερα